Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjednik Pinturault

Kosteliću za tri stotinke pobjeglo postolje, Natko je osmi

Ivica Kostelić
Goran Stanzl/PIXSELL
23.01.2015.
u 18:19

– Streif je opet izgledao opasno, u nedjelju neću voziti spust, ali alpsku kombinaciju nisam mogao propustiti – kazao je Kostelić.

Vjenčani kumovi nadali su se kako će u Kitzbühelu u alpskoj kombinaciji (superveleslalom i slalom) zajedno stati na postolje kao i prije šest godina na istom mjestu, da će zagrljeni, kao što su ljetos izašli iz Crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu, slaviti i na austrijskom Ganslernhangu ove zime... No, u petak slavlja nije bilo. Imali su priliku stati na postolje, odradili solidnu podnevnu utrku superveleslaloma, ali u slalomskoj vožnji, kad su se upalili reflektori, dečki su – ostali praznih ruku. Ivica Kostelić završio je četvrti (+0.97), a Natko Zrnčić Dim osmi (+1.16) iza pobjednika Francuza Alexisa Pinturaulta. 

Mickey Mouse staza

Ivicu je stajala postolja (pre)sigurna slalomska vožnja, a Natka što je usporio u donjem dijelu staze.

– Streif je opet izgledao opasno, u nedjelju neću voziti spust, ali alpsku kombinaciju nisam mogao propustiti – kazao je Kostelić.

Već je jednom nogom bio na postolju, kao trećeplasirani, čekao je da na njega stane krateći vrijeme u razgovoru s Alexisom Pinturaultom i drugoplasiranim Marcelom Hirscherom, no u posljednji se trenutak stvorio Čeh Odrej Bank i - za tri stotinke ga izgurao s postolja. I 11 tisuća eura nagrade. Dakako, bio je nezadovoljan, a vjerujemo kako će i on i trener Ante Kostelić, zamjeriti švicarskom postavljaču staze koja je bila neselektivna, vrlo lagana, kako bi odgovarala njihovom spustašu Carlu Janki. Spominjat će se opet Mickey Mouse. Gledamo li u budućnost, ovaj je rezultat ohrabrujući, bez obzira na to da Ivica nije stao na postolje, ali ima kombinacijsko postolje u Wengenu, jer već kroz dva tjedna na Beaver Creeku vozi Svjetsko prvenstvo u toj disciplini, a sudeći po posljednje dvije utrke, vrlo je blizu nove svjetske medalje. Ima već komplet - slalomsko zlato (2003. St. Moritz), superkombinacijsko srebro (2013. Schladming), i superveleslalomsku broncu (2011. Garmisch)... U SAD-u će u nedjelju za dva tjedna voziti vožnju spusta, a zatim vožnju slaloma.

Gisin teško pao

Utrci slaloma prethodio je superveleslalom na legendarnom Streifu, u kojem je pobijedio Dominik Paris, što mu je bila prva pobjeda u toj disciplini u karijeri. U petak je bio je bolji od Matthiasa Mayera i Georga Streitbergera. Utrku je, nažalost, obilježio težak pad Marca Gisina, koji je pred ciljem, na Hausberkannte zavoju izgubio kontrolu, ali nakon pada i - svijest.

– Marc je dobro, pri svijesti je, a sada je u rukama naših liječnika – kazao je Stefan Hofmänner iz švicarske reprezentacije. U subotu se od 11.40 vozi spust.

Komentara 1

CH
chesnjofka
20:46 23.01.2015.

Nedaj se majstore. Ima u tebi još krvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije