Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska ga ne treba

Dalibor Šamšal u 29. godini odlazi, odsad skija za Mađarsku

dalibor šamšal
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
06.10.2014.
u 08:40

Slalomski specijalist u Hrvatskoj je uglavnom poznat kao "Mister Out", natjecatelj s daleko najviše izlijetanja iz staze. Ta ga je nezgodna navika i koštala mjesta u reprezentaciji.

U 29. godini Dalibor Šamšal postat će zvijezda mađarskog skijanja! Nakon što je iz hrvatske reprezentacije – uglavnom zbog prečestog izlijetanja sa staze – odletio zauvijek, sreću će potražiti u zemlji koja ima još manje snijega, brda i žičara od Hrvatske. Ali ima novac za ovakav skijaški transfer.

Već krajem listopada u Soldenu Šamšal će, na tradicionalnom premijernom veleslalomu sezone, nositi crveno-bijelo-zeleni kombinezon ne bi li u tim novim kombinacijama boja dohvatio više sreće.

Slalomski specijalist u Hrvatskoj je uglavnom poznat kao "Mister Out", natjecatelj s daleko najviše izlijetanja iz staze. Ta ga je nezgodna navika i koštala mjesta u reprezentaciji. Jednostavno, Vedran Pavlek je procijenio da nema smisla gurati novac u bunar, čekajući da se dogodi čudo i da ovaj, nesumnjivo talentirani riječki skijaš, konačno počne i na utrkama Svjetskoga kupa ostvarivati rezultate i vožnje kao na treninzima. Na kojima, nije to loše spomenuti – vrlo često pobjeđuje Ivicu Kostelića! A na tim treninzima riječ "opuštanje" ne postoji.

Manje je poznato da je Šamšal, unatoč sklonosti izlijetanju, ipak u karijeri nakupio 25 pobjeda na FIS natjecanjima (slalom, veleslalom, superkombinacija). U Svjetskom je kupu samo tri puta pospremio bodove: 22. je bio 2009.godine na sljemenskom slalomu, 24. u superkombinaciji dvije godine poslije, na stazi u Chamonixu, te 28. u istoj disciplini u Sočiju, 2012., prije dvije godine.

>> Dalibor Šamšal na terapiji nakon pada na stazi Kandahar

Komentara 9

PR
provokatorica
10:52 06.10.2014.

Pa ako će mu to pomoći, nek mu je sa srećom, iako on ima problema s glavom, ne toliko što ne zna skijati.

T1
t111
10:31 06.10.2014.

ne znam kako ce se hrvatsko skijanje oporaviti od ovakvog gubitka...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:46 06.10.2014.

"procijenio da nema smisla gurati novac u bunar" - GURATI novac u bunar??? baš zanimljiva konstrukcija. obično se kaže "bacati novac u bunar"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije