Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UREDILI GRAD ZA ŠPANCIRFEST

‘Zvuči kao fin posao, ali mi smo zapravo šljakeri’

kreativa
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
27.08.2014.
u 14:45

U dva mjeseca ručno su uz pomoć kompresora prebojali 30 kućica izvana i iznutra, što je 1400 četvornih metara

Tijekom Špancirfesta u Habdelićevoj ulici u Parku kreative niknulo je dječje igralište od recikliranih materijala, a i Dućanska ulica osvanula je urešena instalacijom od visećih stopala.Iako se čini da je grad urešen preko noći, tim sastavljen od četvero mladih kreativaca na rješenjima za uređenje grada tijekom Špancirfesta radio je mjesecima.

Osim dječjeg igrališta i instalacije u Dućanskoj ulici, mladi su kreativci novo ruho podarili i kućicama za izlagače i štandovima.

Radili mjesecima

- To je možda bio i najzahtjevniji dio posla, jer se radilo o 30 kućica koje je prije bojanja trebalo pripremiti, počistiti, a tek onda i prebojati - rekla nam je Maja Patafta, inače modna dizajnerica i dizajnerica interijera koja nam je otkrila manje glamuroznu stranu dizajnerskog posla.

- Možda se čini kako je to čist i fin posao, ali u stvarnosti mi smo šljakeri i kreativci u jednom, jer sami šmirglamo, bojamo, lijepimo, režemo... - ispričala nam je Maja.

U dva mjeseca vrijedna četvorka je tako ručno, uz pomoć kompresora prebojala trideset izlagačkih kućica izvana i iznutra, što je oko 1400 četvornih metara, a to je bio tek dio posla...

- Na trenutke je bilo naporno i monotono, ali jako smo zadovoljni sada kada ih vidimo na ulici - kazao nam je Franjo Maltar, inače stolar i drvni dizajner, kojem se ipak čini da je najzahtjevniji zadatak bio napraviti igrala za djecu koja će biti zanimljiva, a opet funkcionalna i nelomljiva.

Pun pogodak

- Igrala smo radili od recikliranih materijala poput starih cijevi, drva i guma i po reakcijama djece čini nam se da je igralište pun pogodak - nadovezao se Marko Maltar.Cijelom dizajnersko-šljakerskom timu, kojem je tijekom fotografiranja nedostajala Margareta Šarkanji, čini se kako su reakcije na njihov rad pozitivne, a ne bježe niti od kritika.

- Bolje dobar negativan komentar, nego nikakav - zaključuju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije