Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Županija za bolesnu Marijetu Bugarin donirala 10.000, Grad 5200 kuna, a veće tvrtke ništa

Marijeta Bugarin
Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine
24.11.2014.
u 16:55

Podravka je dala prihod s utakmice Lige prvakinja - 8840 kuna

Dva i pol mjeseca skupljaju se prilozi za 11-godišnju Koprivničanku Marijetu Bugarin, djevojčicu koja jedina u Hrvatskoj boluje od Parry-Rombergova sindroma, bolesti koja izjeda jednu stranu licu. Za prijeko potrebnu operaciju u SAD-u potrebno je oko 600.000 kuna, a dosad je prikupljeno oko 300.000 kuna.

Privatno u akciji

Doznali smo da je jako slab odaziv tvrtki i institucija ovoj humanitarnoj akciji i da je to razlog zašto se novac skuplja puževim koracima. Svim malo “jačim” igračima na koprivničkom području poslali smo stoga identičan upit. Zanimalo nas je jesu li se uključili u ovu akciju i na koji način. Odgovor smo dobili sa samo devet od 22 adrese.

Grad Koprivnica kroz humanitarne akcije za pomoć Marijeti, ističu, prikupio je 5200 kuna. Dodaju da će, u slučaju da bude nedostajao dio sredstava, pomoći i donirati sredstva kako bi Marijeta mogla otputovati na liječenje.

“Koprivničko-križevačka županija se uključila u humanitarnu akciju za djevojčicu Marijetu Bugarin i 28. listopada je preko Udruge ‘Volim život’ uplatila 10.000 kuna”, istaknula je glasnogovornica Melita Ivančić.

Iz Podravke su priopćili da su za Marijetu namijenili sredstva od ulaznica s utakmice Lige prvakinja između Podravke i Budućnosti. Podsjetimo, ukupno je prikupljeno 8840 kuna jer je posjeta bila jako slaba.

Ceh frizera i županijska Obrtnička komora za 7. prosinca pripremaju humanitarnu modnu i reviju frizura, a iz Hrvatske gospodarske komore su odgovorili da su njihovi djelatnici privatno uključeni u akciju.

Korporativna pravila

Iz Kauflanda su naveli cijeli niz donacija koje su proveli u zadnje vrijeme, ali su istaknuli da nisu u mogućnosti na sve upite pozitivno odgovoriti. Sličan odgovor dobili smo i iz Bille.

“Kao pravna osoba nismo u mogućnosti davati donaciju ili drugu vrstu pomoći”, kazali su iz Bilokalnika IPA-e.

“Iako naša korporativna pravila ne dopuštaju donacije privatnim osobama, u dogovoru s Marijetinim prijateljima otkupili smo sve boce koje su donijeli te ćemo otkupiti i drugi dio skupljenih boca”, odgovorili su iz Spara.

Odgovore nismo dobili iz Podravske banke, Hartmanna, Carlsberga, Komunalca, Belupa, Konzuma, KTC-a, Plodina, Sloge podravske trgovine, IGMA-e Nexea, Lidla, Hangara 18 i Renotexa.

Akcija se nastavlja

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog telefona 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kuna + PDV) ili putem žiro-računa otvorenog u Podravskoj banci posebno za nju: HR4423860021552001321. Za uplate iz inozemstva potrebno je napisati SWIFT: PDKC HR2X (svrha uplate pomoć za Marijetu).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije