Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Zoran Zlatar i njegova kćerka Martina (15) biciklima prevalili 1662 kilometra za pomoć djeci

Zlatar
Foto: Policijska uprava koprivničko-križevačka
1/3
26.08.2014.
u 10:00

Biciklističkim maratonom do Poljske i natrag Zlatarevi su, uz pomoć Udruge žena Vinica, prikupili 40.000 kuna za odjel pedijatrije u koprivničkoj bolnici

Koprivnički kontakt policajac Zoran Zlatar i njegova 15-godišnja kćerka Martina vratili su se s biciklističke pustolovine života. Zlatarevi su biciklima putovali u Poljsku i natrag u sklopu humanitarne akcije za kupnju nužno potrebne opreme za odjel pedijatrije u koprivničkoj bolnici pod nazivom “1 kilometar = 1 euro”. Akciju je organizirao IPA Koprivnica, čiji su članovi aktivni i umirovljeni zaposlenici Policijske uprave koprivničko-križevačke. Maraton su odvozili u okviru međunarodnog vojnog hodočašća u Częstochowi.

Dojmovi se još nisu slegli, ne može svatko prijeći put od 1662 kilometara.

Trenirali vikendima

- Osjećamo se ponosno, drago mi je da je sve dobro završilo. Imali smo samo tri probušene gume i jednom potrgan lanac i to je sve. Bolove smo riješili putujućom ljekarnom - istaknuo je Zoran, koji iza sebe ima već nekoliko biciklističkih maratona, što sam, što s kolegama.

Martini je to bilo prvo iskustvo s tako dalekim putom.

- Nakon Nove godine svaki slobodan vikend smo trenirali vozeći od 100 do 150 kilometara - otkrio je on, dodavši da je kćerka išla s njim jer nitko drugi nije htio.

Uzeo godišnji odmor

Na put su krenuli 8. kolovoza, a na odredište su stigli sedmog dana putovanja. Veliku Gospu proslavili su u Częstochowi. Sutradan su preko Krakówa krenuli kući, a u Koprivnicu su stigli u subotu navečer. Kolege, prijatelji i obitelj su im priredili doček na središnjem Zrinskom trgu, a odmah potom sudjelovali su u Domoljubu u humanitarnom programu koji je organizirala Udruga žena Vinica, također s ciljem pomoći pedijatriji. Tamo je prikupljeno 11.629 kuna, a kad se dodaju sredstva prikupljena uplatama kao podrška maratonu iznos se penje na 39.866 kuna. Akcija službeno traje do kraja kolovoza.

- Prije nego što smo krenuli u Poljsku imali smo tri cilja. Stići tamo, vratiti se i skupiti što više novca. Mislim da smo sve ostvarili - istaknuo je Zoran, koji kaže da mu je najteže bilo jer nije znao hoće li Martina, inače učenica Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti u Zagrebu, izdržati.

- Još nije ni svjesna što je napravila. Osobno mi je najvrednije što sam proveo puno vremena s njom - rekao je Zoran, koji je za ovaj biciklistički maraton uzeo godišnji odmor.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije