Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena prva socijalna trgovina u Zagorju

‘Želja nam je da se pomogne onima za koje nitko ne pita’

Socijala
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/2
29.08.2014.
u 16:15

Pomoć će se dijeliti najugroženijima, ovisno o prikupljenim donacijama

Zagorje je u Krapini dobilo prvu socijalnu trgovinu u prostoru bivšeg pogona Šavrića. Inicijativa je to Krapinčanina Mirka Prelčeca, umirovljenog policajca koji je i idejni začetnik humanitarnih akcija pokrenutih u Krapini - ‘Kruh za poslije’ i ‘Obrok za poslije’, namijenjenih najsiromašnijim građanima.

Potvrda Centra

Odmah po otvorenju, u socijalnoj trgovini napunjene su košare devet obitelji u kojima ima osoba s invaliditetom i veći broj djece, a primanja roditelja nisu dovoljna da pokriju sve troškove života. Uz donacije trgovina i pojedinaca najpotrebniji će tako barem jednom mjesečno dobiti osnovne prehrambene namirnice higijenske potrepštine te odjeću. Sa krizom, nezaposlenošću, bolešću, te s drugim životnim nedaćama susrelo se više od četiri tisuće Zagoraca koji su u tretmanu Centra za socijalnu skrb Krapina.

- Svi koji su u potrebi dobivaju potvrdu Centra sa kojom mogu pojesti topli obrok u pučkoj kuhinji, te doći do socijalne trgovine po namirnice - rekla je Jadranka Vuković, ravnateljica Centra.

Dobrotvori i volonteri

- Vodi me želja da se pomogne osobama s invaliditetom, te onima koji su zbog raznih životnih situacija na margini društva i nisu u sustavu socijale i za koje nitko ne pita - rekao je Prelčec. Prostor za trgovinu je ustupio poduzetnik Josip Mihalić, a uredili su ga i volonteri.Podršku humanitarnom radu je dali su i zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek te zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
17:53 29.08.2014.

Mogel bi netko napisati da se u Svetom Križu Začretju održava 46. tjedan kulture zabave i športa!!! O tome ni riječi iako imamo Fereka - Jambreka, Hambu, Sonju, Kosa, Krojfa itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije