Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi požar

Zbog kratkog spoja na punjaču mobitela zapalila mu se kuća

Pozar1
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
10.11.2011.
u 13:35

Da stvar za Majerića još bude gora, osim što su mu dvije kuće izgorjele, od 1. studenoga dobio je i otkaz

– Kao da se to ne događa meni, kao da sanjam nekakav najružniji san – izjadao nam se 32-godišnji Dragutin Majerić iz Klenovca Humskog. Naime, u razmaku od dva tjedna izgorjele su mu dvije kuće. 

Kratki spojevi
Prije 14 dana zbog kratkog spoja na razvodnom ormariću izgorjela mu je stara kuća, odnosno djedovina, a prekjučer zbog iste stvari na punjaču mobitela i zapaljenja mobilnog uređaja zapalila se i nova kuća. 

– Punjač je u noći bio uključen u spavaćoj sobi, a ja sam gledajući televizor zadrijemao u dnevnoj sobi i ostao spavati. Ujutro u 6.30 sati probudio me snažan smrad dima i paleži te pucketanje vatre. Krenuo sam prema spavaćoj sobi i kad sam otvorio vrata, vatra je dobila zrak i proširila se po cijeloj kući. Pokušavao sam je u 20-ak minuta sam ugasiti, no neuspješno. Ona se sve više širila po kući, a kako nisam mogao ni do telefona, otišao sam susjedu da nazovem vatrogasce. Došli su za 20-ak minuta, no cijeli kat gdje stanujem je izgorio – sve tri sobe i kuhinja, kupaonica, veranda, sav namještaj, kreveti i ormari, televizor, kompjutor, laptop, sve, baš sve – pomoći više nije bilo. Izgorjelo mi je i cijelo potkrovlje – rekao nam je Majerić.

Ostao bez odjeće i obuće
Da stvar bude gora, Majerić je ostao i bez sve odjeće i obuće koju je imao pa mu je u pomoć s najnužnijim priskočio bratić. Izgorjeli su mu i svi dokumenti te novčanik u kojem je bilo 1400 kuna. A što je najgore prije tjedan dana, od 1. studenoga, dobio je i otkaz u zagrebačkom poduzeću Antolković gdje je radio kao vozač miksera. 

– Ne znam ni sam više što i kako dalje. Zima je pred vratima, a ja nemam kamo. Svu žbuku koja je nagorjela sada bih trebalo skinuti do cigle i sve krenuti ispočetka. Tražeći pomoć bio sam u općini i tamo su mi rekli da sve to ne ide preko noći, da se moram strpjeti mjesec, dva, da čuvam račune i da će mi onda nešto možda vratiti. Ali s čime da uopće platim sve popravke i ponovno kupim sav namještaj kad je šteta najmanje 200-tinjak tisuća kuna, a ja na burzi neću dobiti ni za kruh i mlijeko. Eto, sjedim tu čitavo prijepodne i ni sam ne znam otkud bih počeo i čega bih se prihvatio. Najradije bih da me više nema i da u zemlju propadnem – rekao je Majerić.

Majka u Vrapču

Otac mi je umro prije dvije godine, a kad nam je prije dva tjedna izgorjela
stara kuća, mama Branka je zbog svega završila na psihijatriji u Vrapču.
Strašno mi je jer ona još uvijek ne zna što se dogodilo, a ne znam kak’ bi
joj to rekel. Ne smijem si ni pomisliti kako će joj biti kad joj kažem da
nam je sad u požaru izgorila i nova kuća. Srce bu joj otkazalo, rekao nam
je Dragutin Majerić proklinjući električne instalacije na kući, ali i
mobitel.
- Čudno mi je da su u dva tjedna izgorjele dvije kuće, a uzroci su
različiti. Uzrok prvog požara, tako su mi rekli, bila je razvodna kutija,
vlaga i kratki spoj na staroj kući, a sada punjačmobitela koji je zapalio
zavjese, a potom i drveneu lamperiju i namještaj. Ovo mjesto kao da je
ukleto, dodao je.

Otac mi je umro prije dvije godine, a kad nam je prije dva tjedna izgorjela stara kuća, mama Branka zbog svega je završila na psihijatriji u Vrapču. Strašno mi je jer ona još uvijek ne zna što se dogodilo, a ne znam kak’ bi joj to rekel. Ne smijem si ni pomisliti kako će joj biti kad joj kažem da nam je sad u požaru izgorjela i nova kuća. Srce bu joj otkazalo – rekao nam je Dragutin Majerić proklinjući električne instalacije na kući, ali i mobitel. 

– Čudno mi je da su u dva tjedna izgorjele dvije kuće, a uzroci su različiti. Uzrok prvog požara, tako su mi rekli, bila je razvodna kutija, vlaga i kratki spoj na staroj kući, a sada punjač mobitela koji je zapalio zavjese, a potom i drvenu lamperiju i namještaj. Ovo mjesto kao da je ukleto – dodao je.

Ključne riječi

Komentara 15

AN
AnaB1982
13:53 10.11.2011.

žao mi je čovjeka, stvarno nema sreće ovo na slici je pretpostavljam ta stara kuća koja mu je izgorjela ranije... ajde za nju i nije tako čudno da bude neki kvar na električnim instalacijama, ali u novoj kući !? nisamam si mogo ni zamislit da bi ono sranje od punjača mobitela moglo izazvati požar, ja ih imam bar 4-5 komada non stop uključenih u utičnice jer sam lijen ih non stop ukapčat pa iskapčat sad ću se ipak potrudit malo više pazit

MR
mirha.rudes
13:53 10.11.2011.

Živi baksuz od čojeka. Koje osiguranje će ti to refundirati.

DR
dreamteam
21:05 10.11.2011.

Eh pa da si osigurao kuću nebi plakao danas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije