Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijeme 'curi'

Pomoć treba hitno: Bolesna Marijeta čeka operaciju koja će joj spasiti život

sajam
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
20.10.2014.
u 11:35

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog telefona 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kuna + PDV) ili putem žiro-računa otvorenog u Podravskoj banci

U koprivničkom središtu u petak i subotu održan je humanitarni sajam čiji je prihod namijenjen za 11-godišnju Marijetu Bugarin, koja boluje od Parry-Rombergova sindroma. Bolest je to koja uzrokuje napad imunološkog sustava na samoga sebe te uništava jednu stranu lica, odnosno izjeda tkivo mišića, kostiju i kože. Udruga obitelji “Volim život” iz Koprivnice sajam je organizirala u suradnji s Osnovnom školom “Antun Nemčić Gostovinski”. Škola je to koju pohađa i malena Marijeta.

Prodavali knjige, nakit...

Na sajmu su se prodavale stare knjige, keramika, nakit, umjetnički radovi... Među ostalim, izvlačila se i tombola. Odaziv građana bio je vrlo dobar, ali predsjednica udruge Martina Jagačić ističe da će službenu informaciju o tome koliko je novca na sajmu prikupljeno za Marijetu imati tek ovih dana jer je u prodaji sudjelovalo puno ljudi, a priključili su se i neki obrtnici i tvrtke.

Prema njezinim riječima, do subote je razno raznim načinima za Marijetu prikupljeno 94.000 kuna. Pomak se vidi, ali dojam je da se i dalje presporo skuplja novac za prijeko potrebnu operaciju u dječjoj bolnici Madison u Wisconsinu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ne ode li Marijeta na tu operaciju, njezina će joj bolest vjerojatno oduzeti život. Dakle, vremena je sve manje.

Nije još prekasno

- Pozivamo sve ljude dobre volje iz zemlje i inozemstva da pomognu Marijeti svojom donacijom - istaknula je M. Jagačić.

Donacije je moguće ostvariti putem humanitarnog telefona 060/96-96-96 (cijena poziva 5,25 kuna + PDV) ili putem žiro-računa otvorenog u Podravskoj banci posebno za nju: HR4423860021552001321. Za uplate iz inozemstva potrebno je napisati SWIFT: PDKC HR2X (svrha uplate pomoć za Marijetu).

Operacija u SAD-u stoji oko 50.000 dolara, a još toliko će trebati za troškove smještaja, prijevoza i ostalo.

>>Vrijeme nemilosrdno ‘curi’, a za bolesnu Marijetu skupljeno tek mršavih 32.000 kuna

>>Marijeti treba naša pomoć, spas za njezin mladi život je u SAD-u

Komentara 1

Avatar Peterančan
Peterančan
13:33 20.10.2014.

Slušam u subotu komentar jedne trinaestogodišnje curice: "Ma gle koliko je grad potrošio na ove bicikle, a za Marijetu ih baš briga"! Zamislite, tako rezonira djevojčica od, ponavljam, trinaest godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije