Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krakom Krapina

Vruće pitanje: Tko će mijenjati direktoricu?

Krakom
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
23.09.2014.
u 12:00

Direktorica krapinskog komunalnog poduzeća Katarina Posilović uskoro odlazi na bolovanje pred porodiljni, a lijeva koalicija inzistira da se provede javni natječaj za njenu zamjenu

Tko će zamijeniti direktoricu krapinskog Krakoma Katarinu Posilović kada ode na porodiljni? Pitanje je to koje je ponovno uzburkalo duhove na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, jer je Željka Vincelja iz HNS-a, ali i koalicijske mu partnere, zanimalo da li se pripremaju interni i vanjski natječaj za to mjesto.

Inzistira na natječaju

Pritom je i predsjednik Vijeća Željko Pavić podsjetio na slučaj zapošljavanja sina direktora Gradske plinare Smojića u tom poduzeću.

- Kojim Zakonom ili Pravilnikom je propisano da distributer prirodnim plinom mora imati zaposlenu osobu sa završenom višom ili visokom školom strojarskog ili elektro usmjerenja? Napominjem da je Pravilnik o distribuciji plina nekoliko puta mijenjan, a u međuvremenu je i prestao važiti. Ukoliko bi se i pozivali na nepostojeći pravilnik, zaposlenje se ne može opravdati povećanim obujmom posla. Osim toga, ta bi osoba trebala biti zaposlena na neodređeno i imati tri godine iskustva - rekao je Pavić, inzistirajući da se raspiše natječaj za zamjenu Katarine Posilović.

Gradonačelnik Gregurović rekao je da direktora Krakoma prema Društvenom ugovoru imenuje Skupština društva, koju čine predstavnici svih osnivača (Krapina, Jesenje, Petrovsko, Radoboj i Đurmanec).

- Raspisivanje natječaja je jedan od alata za odabir najboljeg kandidata i o tome će Skupština pravovremeno odlučiti te će se odrediti najbolji način i pronaći adekvatna zamjena do povratka Katarine Posilović - zaključio je Gregurović. Ona sama istaknula je da nema utjecaj na ono što se događa iza vrata kada traje sjednica Skupštine i da ne zna hoće li biti natječaja ili ne. Dodala je tek da ta osoba mora imati višu ili visoku stručnu spremu.

Četiri načelnika

Za mišljenje smo pitali i načelnike četiriju općina.

- Bilo bi dobro da se raspiše natječaj, no Skupština mora potvrditi kandidata, bilo natječaja ili ne, a valja imati na umu da je Grad Krapina 86-postotni vlasnik, a sukladno tom postotku je i “težak” glas gradonačelnika Krapine - rekao nam je Ivan Maligec (HNS), načelnik Jesenja. Da Gregurović vodi glavnu riječ potvrdio nam je i Anđelko Topolovec (HNS) iz Radoboja.

- Ovo je ipak specifična situacija, jer će se gospođa Posilović vratiti na to mjesto. Treba učiniti ono što je najbolje za građane, rekao je Topolovec. Ivan Šanjug (HDZ) iz Petrovskog objasnio nam je kako bi možda bilo efikasnije i brže da ne bude natječaja, ali da će podržati odluku Skupštine. Načelnik Đurmanca Damir Belošević (HDZ) rekao je da je siguran da će Skupština odabrati najkvalitetnije rješenje jer će se konsenzusom odlučivati kako i koga izabrati.

Komentara 2

DE
denzelvas
20:08 23.09.2014.

Predsjednik Gradskog Vijeća, gospodin Pavić kojeg jako poštujem, potpuno se izgubio u obavljanju svojeg posla. Bilo bi mu pametnije da se ostavi više Krakoma i zapošljavanja, a primi pravog posla. Čistog posla. Hrvatske vode, ceste, elektroprivreda, lutrija, gospodinova FINA itd. puni su direktora postavljenih nakon parlamentarnih izbora i stranačkih ljudi iz HNS-a i SDP-a. A što se tiče samog Krakoma, čini mi se da su direktori iz sadašnje koalicije (SPD, HNS) više ljudi, bratića, familije i ostalih zaposlili u Krakomu, gdje još uvijek i danas rade. Po meni, uopće je nebitno tko će biti direktor Krakoma u periodu dok se gospođa Posilović ne vrati na obnašanje funkcije. Radite zajedno za Krapinu, čisti posel.

ZA
zagorec2012
18:03 23.09.2014.

pa valjda će se naći neki podobni tatin sin da ga se postavi za direktora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije