Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Vrtić Igra i dalje radi bez dozvole, ravnateljica pita: Zar bi humanije bilo da sam djecu bacila na ulicu?

igra
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/5
26.09.2014.
u 19:00

U privatni projekt Gabrijele Golub uloženo je, kaže, više od milijun kuna. Upisano je 99-ero djece, a zaposleno 12 djelatnika

Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji nije donio rješenje o početku rada Dječjeg vrtića "Igra" jer nam još nije dostavljena sva potrebna dokumentacija – istaknula je jučer predstojnica Elizabeta Repić Perković.

Kako je poznato da vrtić nikako da ishodi uporabnu dozvolu, koju izdaje Grad Koprivnica, pitanje koje se nameće samo po sebi je radi li vrtić već više od tri tjedna u svojevrsnoj ilegali i zašto možda i najmoderniji vrtić u Koprivnici ne može dobiti taj toliko važan papir.

‘Ne spavam’

– Borim se, luđački se borim. Nema institucije kojoj se nisam obratila, nema ministra koji nije upoznat s mojom situacijom. Ne spavam već mjesec dana, umorna sam, iscrpljena. Izložena sam strašnom stresu – suznih očiju i drhtavim glasom rekla nam je jučer ravnateljica vrtića "Igra" Gabrijela Golub.

Kazala je kako joj teško pada takav interes javnosti jer se, ističe, ni za što ne osjeća odgovornom. Njezin vrtić sve ovo vrijeme, naime, radi po principu dana otvorenih vrata.

– Jako sam nesretna da to sve tako dugo traje. Od 14 koraka za otvaranje vrtića napravila sam njih 13 i tri četvrtine. Treba mi samo jedan papir, a na dokumentaciju sam dosad potrošila 100.000 kuna. Ispadam nekakvo ruglo, a zaposlila sam 12 djelatnika koji brinu o 99-ero djece. Zar bi humanije bilo da sam ih sve bacila na ulicu? – pita nas ravnateljica, naglasivši da joj sustav u nas nikako nije jasan.

Tvrdi da najmoderniji vrtić u Zagrebu normalno radi u Bundek centru, a ima prijateljice koje su otvorile vrtić u Domu zdravlja.

– Sve što su mi rekli da napravim, to sam i napravila. Mislim pritom na prenamjenu stambeno-poslovnog prostora u dječji vrtić – rekla je ona.

Kredit HBOR-a

Otkrila je da je ekonomska cijena njezina vrtića 1500 kuna, od čega 550 kuna plaćaju roditelji, a ostatak bi trebao sufinancirati Grad. Roditelji su unaprijed dali za svoje upisano dijete 300 kuna, a sve ostale novčane transakcije stoje.

– Ne nadam se više da će mi Grad platiti za ove izgubljene dane, ali roditelji se ne moraju bojati da će plaćati ekonomsku cijenu. Sve ću to ja platiti, samo da sve konačno završi – istaknula je G. Golub, naglasivši da je u vrtić uloženo više od milijun kuna, od čega je kredit HBOR-a oko 570.000 kuna.

Komentara 3

AS
astra24
10:32 28.09.2014.

Stalno tvrdim taj vrtić nema dvorište za toliku djecu,odnosno nema dovoljno veliko.Pogledajte vi ove igračke ispred zgrade,to su igračke za kućnu upotrebu,a ne za 100 djece,a sve su postavljene na tlakavcu.Prestrašno !! Travnati dio iza vrtića je premalen osim ako će djeca šetati kao zatvorenici onda je dosta,za igru NIJE.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije