Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregrada

Vilmica Kapac prošle je godine za putne naloge potrošila 84.790 kn

'02.12.2011. Trg Ljudevita Gaja, Krapina - HDZ-ov predizborni skup. Premijerka RH Jadranka Kosor bila je neugodno iznenadjena kada je vidla da ju na trgu ceka 50-tak ljudi. Photo: Matija Topolovec/PIX
'Matija Topolovec/PIXSELL'
20.09.2013.
u 12:00

Računica ispada da je Vilmica Kapac na putne troškove i dnevnice trošila više od 7000 kuna mjesečno

Novi pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj (SDP) podnoseći Izvješće o prvih sto dana svog mandata, osvrnuo se i na neke stavke iz mandata bivše HDZ-ove gradonačelnice Vilmice Kapac.

Ove godine ipak štedljivija

Posebno mu je zapelo za oko kako si je Vilmica Kapac za prošlu godinu na ime putnih naloga za korištenje svog osobnog automobila u službene svrhe, s pripadajućim dnevnicama, isplatila čak 84.790 kuna, odnosno više od 7000 kuna mjesečno. U prvih pet mjeseci ove godine bila je puno štedljivija te je potrošila „samo\" 14 tisuća kuna. Velik dio tih službenih putovanja odnose se na odlazak bivše gradonačelnice u Osijek i Vukovar, radi poslova vezanih uz rad pregradskih dislociranih studija Društvenog veleučilišta u Vukovaru i Medicinskog fakulteta u Osijeku. U ta je dva grada naime bila više od 20 puta.

Budući da gradonačelnica nije bila stalno zaposlena, već je samo u Gradu volontirala za mjesečni neto iznos od 6000 kuna, prilikom isplate putnih naloga bilo je potrebno vršiti obračun identičan obračunu u slučaju plaćanja doprinosa, poreza i prireza na dohodak, pa je i sve to koštalo gradski proračun daleko više.

Inače, grad Pregrada u svom vlasništvu ima i službeni automobil Renault Clio star desetak godina, no gradonačelnica se za vrijeme svog mandata njime nije odveć koristila.

Sadašnji gradonačelnik Vešligaj rekao nam je kako je iznos putnih troškova zasigurno prevelik, posebice ako se zna da se najveći dio odnosi na putovanja u Vukovar i Osijek.

- S obzirom da gospođa Kapac kao gradonačelnica nije imala nikakvu funkciju ispred Grada u spomenutim visokoškolskim institucijama, postavlja se pitanje opravdanosti trošenja tako velikih iznosa. U posljednja tri mjeseca moga mandata, putovanja su reducirana, dnevnice se ne isplaćuju i koristi se najvećim dijelom službeni automobil. Za putne troškove u ta tri mjeseca potrošeno je samo 2500 kuna, a i rebalansom proračuna ta je stavka smanjena za čak 60 tisuća kuna - rekao je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Ponosna na učinjeno

Bivša gradonačelnica Vilmica Kapac rekla je pak kako je zbog raznih poreza i nameta na obračunavanje spomenutih putnih troškova, ona dobila tek polovicu spomenutog novca te da samo može biti ponosna što su zahvaljujući i njezinim čestim putovanjima u Osijek i Vukovar, u Pregradi realizirana tako dva velika projekta na dobrobit mnogih mladih u Zagorju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije