Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRELOG

Vijećnici SDP-a demonstrativno napustili sjednicu zbog prijetnji

Pre-kom
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
28.09.2014.
u 12:23

Tvrde da im je direktor gradskog komunalnog poduzeća priprijetio podizanjem kaznenih prijava nakon što su upozorili aktualnu gradsku vlast na neracionalno trošenje proračunskog novca. Direktor to opovrgava

Vijećnici SDP-a napustili su demonstrativno 8. sjednicu Gradskog vijeća Preloga. Tvrde da im je direktor gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom Siniša Radiković priprijetio podizanjem kaznenih prijava nakon što su u priopćenju upozorili aktualnu gradsku vlast na neracionalno trošenje proračunskog novca i gomilanje dugova.

Poručeno im je, kako kažu, da će im se "sve navodno oprostiti" ukoliko javno istupe i kažu da to što su napisali nije točno. - Iako u potpisu nije gradonačelnik, već direktor gradskog poduzeća kojeg se ni ne spominje u priopćenju, oporbenim SDP-ovcima jasno je da se iza potpisa krije aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom (HDZ) - naveli su u priopćenju.

- Nadamo se stoga da će ovaj jedinstveni slučaj u našoj državi, da zaposlenik gradskog komunalnog poduzeća prijeti kaznenim prijavama demokratski izabranim predstavnicima Gradskog vijeća za iznesenu istinu, naići i na osudu predsjednika Gradskog vijeća - ističu u Gradskom odboru SDP-a. Direktor Radiković uzvraća da nikad nikome nije prijetio, pa tako ni vijećnicima Nenadu Igrecu, Dragutinu Glavini i Slađanu Mihociju.

- Od njih sam putem odvjetnika zatražio ispriku i demanti vezan uz njihovu netočnu izjavu da radnicima Pre-koma kasne plaće, koju su poslali medijima. Svi znamo da je neisplata plaća kazneno djelo i plaće bi trebale u svim poduzećima biti svetinja - ističe Radiković i dodaje da je time nanesena šteta poduzeću, čiji ugled kao odgovorna osoba mora štititi. Optužbe o prijetnjama prijavama gradonačelnik Kolarek odbacuje.

Komentara 3

MX
MXLCLGTG
13:21 28.09.2014.

Ako je Direktor tog preduzeca putem odvjetnika trazio ispriku i demante za iznesene neistine gdje je tu Problem zar vi mislite ako su oni SDP vijecnici da mogu siriti ne istinu i lazi samo zato sto su SDP vijecnici zasto ne upitate radnike ili jednostavno preko institucija utvrdite da li radnici redovno dobivaju placu i stvar jasna,nego ti vjecnici da bi se izvukli kazu da im neko prijeti a oni ono ko nece maca mesa cisti ko suza malo sutra osjecaju da im je metla pa laprdaju ko maksim po diviziji.

19
1995josip
15:45 28.09.2014.

Blago vama u Prelogu , vaši sdp političari su u oporbi , a kod nas u Sisku su na vlasti i cijela Hrvatska grmi o njihovim lopovlucima ! Mrknuli su 10 000 000 kuna samo na rušenju pruge i mostovava od Petrinje do Karlovca , mostove nisu smjeli rušiti tako da je šteta puno veća jer u pitanju je bar devet mostova , USKOK ima pune ruke posla ! Bivša SDP SM županica M.L.M. nakon pet mjeseci Remetinca odlazi u Sabor , da dalje ne nabrajam jer ste svaki dan pratili tv i novine tako da ste vjerojatno dobro upoznati sa aferama sdpejcov u Sisku .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije