Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Ministar Varga: Pedijatrija će u 2015. ući u naše poslovne planove

Siniša Varga
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
27.11.2014.
u 10:30

Ministar zdravlja nije znao točno reći način financiranja nove pedijatrije, ali vjerojatno će se dići kredit za koji će jamčiti hrvatska Vlada

Ministar zdravlja Siniša Varga za jučerašnjeg radnog posjeta Koprivnici izjavio je da se konačno kreće u izgradnju novog odjela pedijatrije u Općoj bolnici dr. Tomislava Bardeka.

- To je izrazito bitno, ne samo za bolnicu, nego i za populacijske mjere i očuvanje zdravlja naših najmlađih stanovnika. Pedijatrija će u 2015. godini ući u sve naše poslovne planove. Stručne službe Ministarstva zdravlja već pripremaju podlogu za odluku Vlade o načinu na koji će se financirati sam projekt. Izgradnja pedijatrije neće pasti na teret bolnice - kazao je on, davši naslutiti da će se najvjerojatnije izgraditi kreditom za koji će jamčiti Vlada.

Među ostalim, dotaknuo se i odlazaka liječnika koprivničke bolnice u inozemstvo.

- Upoznat sam s problematikom o odlasku nekoliko liječnika u proteklom razdoblju. No, isto tako kad god je netko poslao upit u ministarstvo da jako dugo čeka posao u Zagrebu, Splitu ili Rijeci osobno sam ih upućivao na koprivničku bolnicu, kao mjesto gdje mogu brzo i efikasno pronaći zaposlenje - rekao je ministar, dodavši da se rijetko koji liječnik iz hrvatskih bolnica seli u London, Berlin ili München, već u Leeds, Pfaffenhofen ili u vrlo mala mjesta u tim zemljama.

- Vrlo lijepih malih gradova postoji u Hrvatskoj i tu sve naše liječnike čeka zaposlenje - završio je Varga.

Komentara 1

SB
Sinisa_Bosanac
16:29 27.11.2014.

Za vrijeme lokalnih izbora obecavao je Ostojic sad za vrijeme predsjednickih obecava Varga. No ocito nema financijske konstrukcije tako da se bojim kako su ovo samo prazna obecanja. MR uredjaj vise nitko ne spominje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije