Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
verglaši na špancirfestu

Varaždinom guraju pokretne orgulje i sviraju

Špancirfest
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/12
24.08.2014.
u 20:51

Osim u zvuku vergleca, “špancireri” mogu uživati u raznim koncertima, a sutra nastupa - Blondie!

Varaždinska gradska jezgra je od petka, kada je počeo Špancirfest, postala pozornica za ulične umjetnike i performere s raznih strana svijeta, a posebno su živopisni ‘verglaši’ koji cijele dane ulicama neumorno guraju svoje verglece, odnosno pokretne orgulje i sviraju svaki svoju melodiju. U Varaždin je u petak stiglo deset verglaša iz šest europskih zemalja, a radi se zapravo o prvom međunarodnom susretu europskih verglaša. Verglaše je u Varaždin doveo Rastislav Rastko Tepina, Slovenac iz Kranja, koji je u ožujku i osnovao Europsku udrugu Verglaša.

– Znam za Špancirfest i upoznao sam varaždinskog verglaša Srećka Dragišića pa sam mislio da se okupimo po prvi puta, upravo u Varaždinu koji je idealan za ovakva događanja. Oduševljeni smo gradom, Špancirfestom, prijemom ljudi, prekrasno je. Očekujemo da ćemo se naći i iduće godine na istom mjestu - kazao nam je Rastislav Stanko o tome kako je došlo do ovog neobičnog okupljanja.

Inače, u Varaždinu osim u bogatom uličnom programu “špancireri” mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi, ali naravno i - koncertima. Iako je koncert Laibacha u subotu pokvarila kiša te je odgođen, organizatori su najavili kako će organizirati novi termin. Sutra pak na glavnu pozornicu Špancirfesta stupaju glavne zvijezde festivala - kultni američki bend Blondie. Atmosferu će prije koncerta zagrijati zagrebački bend Malehookers i legendarni Psihomodo pop. U Županijskoj palači Kerekeš Teatar igra predstavu Ufuraj se i pukni.

>>Festival je sada dorastao do puberteta te postao pravi turistički brend

>>U petak počinje najbolji hrvatski festival - Špancirfest 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije