Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jezero kraj Koprivnice

Uređene plaže, pitka voda i konjičke igre mame na Šodericu

Konji
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
26.07.2014.
u 12:07

Konjičke igre na Lazinama danas će se održati u sklopu vikend festivala Showderica koji nudi brojna glazbena i sportska događanja, radionice, kino...

Izletište kraj Koprivnice, jezero Šoderica, nakon dugog niza godina ponovno je počelo disati punim plućima. Najbolji dokaz za to su plaže pune kupača. I dok jedni tvrde da je sve živnulo na Šoderici zato što ljudi nemaju novca za otići na more, drugi kažu da je za povratak kupača zaslužna Općina Legrad na čelu s mladim načelnikom Ivanom Sabolićem, koja je s partnerima uredila okoliš i plaže, a omogućila je i “brdo” novih sadržaja za posjetitelje. Ne treba zanemariti ni činjenicu da je nedavno konačno riješen i slučaj pitke vode.

Vožnja fijakerom

Jedan od noviteta na Šoderici je i pokretanje konjičkog turizma. Ideja je to bila Zdenka Bana, predsjednika Konjičkog kluba Zenga iz Peteranca. Otkrio nam je da su kod nogometnog igrališta uz borovu šumu na Lazinama napravili koral od 1225 kvadratnih metara, a već danas tamo će se održati prve od ovoljetnih dviju konjičkih igara, koje organiziraju s Bilogorskim rendžerima.

Igre su predviđene i za stare i za mlade jahače. Natjecat će se u igrama spretnosti pa će tako tražiti izlaz iz labirinta, prolaziti konjima kroz zavjese, prenositi čaše s vodom, raditi slalom, prelaziti preko najlona...Pobjednik će biti onaj natjecatelj koji će postići najbolje vrijeme i imati najmanje kaznenih bodova.Za sve ljubitelje konja i prirode bit će omogućena i vožnja fijakerom, kao i brojne druge zanimljivosti. Valja naglasiti da će se ubuduće na Šoderici svakog vikenda tijekom ljeta moći jahati i voziti fijakerom.

- Odlučili smo se za to kako bismo ljudima približili konje, da se i sami uvjere koliko su to divne životinje. Jahanje je zanimljivo i zbog velike korisnosti za psihofizičko zdravlje. Naravno, i mi želimo biti dio pokušaja da se Šoderici vrati stari sjaj. Uz kupanje, ljudima treba ponuditi i druge sadržaje. Zahvalni smo zato Općini Legrad i načelniku Saboliću što nam je dodijelio teren za konje i zaista se nadamo dugotrajnoj i uspješnoj suradnji - istaknuo je Ban.

Besplatni prijevoz

Današnje konjičke igre, poklopilo se, održat će se u sklopu vikend festivala SHOWderica. Nemali broj cjelodnevnih glazbenih i sportskih događanja, radionica i igraonica, predstavljanja obrtnika i udruga, završava u nedjelju navečer kinom na otvorenom. Festival organizira Udruga športske rekreacije podravskih studenata, koja je za sve posjetitelje osigurala i besplatni prijevoz na Šodericu. Kraj fontane na koprivničkom Zrinskom trgu autobus kreće u 15 i 20 sati. Sa Šoderice se vraća u 13, 18 i 22.30 sati. Za one koji se žele zabavljati cijelu noć na festivalu autobus vozi kući i sutra, u nedjelju, u 6 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije