Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Uoči izbora za mjesne odbore SDP i HDZ dali kataloge želja

izbori
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
21.11.2014.
u 05:00

Za realizaciju bi trebalo sto godišnjih proračuna. U stvarnosti, mjesni odbori ne odlučuju što će se, kada i gdje (g)raditi

Još su dva dana do izbora za članove vijeća koprivničkih mjesnih odbora i dva su suprotstavljena bloka, okupljena oko SDP-a i HDZ-a, izišla sa svojim programima, za svaki od 18 mjesnih odbora pojedinačno.

Škole i vrtići

Kad bi se ostvarilo sve što se u tim programima spominje, u Koprivnici se više nikad ne bi trebalo ništa graditi jer bi apsolutno sve bilo napravljeno.

Sve bi ulice bile obnovljene i uz njih bi bile pješačko-biciklističke staze, svi bi mjesni domovi bili renoviranii, a javna rasvjeta cijelu bi noć svijetlila baš na svakom koraku.

Niknule bi barem dvije nove škole i nekoliko vrtića, a tamo gdje već postoje vrtići, bili bi prošireni. Svako nogometno igralište dobilo bi novi travnjak, a dječjih igrališta bilo bi valjda koliko i djece.

Centar grada osvanuo bi u novom ruhu - rekonstruirali bi se svi trgovi i ulice s pripadajućim parkiralištima. Budući da bi se izgradili novi nasipi na potoku, grad više nikad ne bi bio poplavljen kao ove godine.

Do apsurda

U planovima je ambicioznih kandidata za vijeća mjesnih odbora i podizanje stupnja građanske demokracije na dosad neviđenu razinu. Obećavaju se redoviti zborovi građana, oglasne ploče, pa čak i jedna internetska stranica mjesnog odbora.

Kanalizacija i bankomati, vodovod i stambene zone, koševi za smeće i autobusna stajališta, zeleni otoci i ležeći policajci, nema čega nema.Izborni programi i obično nisu nisu ništa drugo do li katalog želja, a u ovome slučaju to je dovedeno do apsurda. Bilo bi potrebno valjda stotinu godišnjih koprivničkih proračuna da se te želje realiziraju u četvorogišnjem mandatu vijeća mjesnih odbora.

A stvarnost je takva da na odluke o tome što će se, gdje i kada (g)raditi mjesni odbori nemaju ama baš nikakav utjecaj.

Komentara 2

SB
Sinisa_Bosanac
10:34 21.11.2014.

Ja bih bio zadovoljan da obnove oglasnu plocu ispred doma u Milinovcu jer je ona sad ruglo.

DU
Deleted user
15:56 24.11.2014.

Vlast je slast, a kad ih izaberu, gospoda i drugovi postanu senilni. Zaborave na pusta obećanja, jer novaca nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije