Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raste drava

U Varaždinu i okolnim općinama na snazi redovne mjere obrane od poplava

Drava,rijeka
Marijan Sušenj/Pixsell
02.09.2014.
u 08:49

U dva sata poslije ponoći uspostavljene su redovne mjere obrane od poplava na rijeci Dravi od željezničkog mosta Varaždin do granice sa Slovenijom

Zbog intenzivnih kiša koje su pale na području sliva rijeke Drave u Austriji i Sloveniji, vodostaj rijeke Drave porastao je i na našem području. Zbog toga su noćas u dva sata poslije ponoći uspostavljene redovne mjere obrane od poplava na rijeci Dravi od željezničkog mosta Varaždin do granice sa Slovenijom, zatim za grad Varaždin te za općine Sračinec, Petrijanec i Cesticu.

Kako su izvijestili iz varaždinskog Područnog ureda za zaštitu i spašavanje zasad nije bilo izlijevanja rijeke iz korita, a tendencija dotoka vode je smanjena. Vatrogasci su u protekla 24 sata imali jednu intervenciju ispumpavanja vode iz podruma obiteljske kuće u Trnovcu.

>>Nakon Mure, redovne mjere obrane od danas i na rijeci Dravi

>>Zbog vode bio otežan promet, poplavila podrum jedne kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije