Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojan Križanec (28) izrađuje glazbala

Tamburu i brač iz Sračinca naručuju čak i u dalekom SAD-u

bojan križanec
07.01.2015.
u 11:00

Poslovnu ideju dobio je kroz dugogodišnju svirku u domaćem KUD-u Zavičaj

Može se reći da je mladi drvni inženjer Bojan Križanec (28) iz Sračinca pored Varaždina ostvario svoj san. Radi posao koji voli, sam je svoj šef, a posao iz dana u dan ide sve bolje.

Od malih nogu

Kaže da nije niti sanjao da će mu ići tako dobro kad je krajem ljeta 2013. godine otvarao obrt za proizvodnju i popravak tradicijskih glazbala.

- Mislio sam da će trebati godine i godine da se probijem na tržištu, ali srećom, u manje od dvije godine uspio sam i zaposliti prvog čovjeka, a posao se polako širi. Imali smo čak i narudžbu iz Sjedinjenih Američkih Država, ali i iz nekih drugih zemalja. Zasad ipak još uvijek radimo prema narudžbi za poznatog kupca, no možda se i to s vremenom promijeni - kazao nam je Bojan, koji je od malih nogu zaljubljen u rad s drvom.

- Otac je imao malu radionu i tu sam se ja od malena upoznavao s drvom i tehnikama njegove obrade. Prva stvar koju sam izradio bio je Batmanov znak - kroz smijeh kaže Bojan, koji je dječji hobi odlučio “izbrusiti” kroz Srednju strukovnu školu i Šumarski fakultet, gdje je stekao titulu inženjera.

Znanja je spojio s ljubavlju prema tradicijskoj glazbi kojom se bavi posljednjih 15 godina, u KUD-u Zavičaj.

Potražnja za popravcima

- Stalno sam razmišljao kako da uz svoje znanje i resurse koje imam, tu malu radionu i neke strojeve, stvorim posao od kojeg ću moći živjeti. Kroz svirku u KUD-u vidio sam da postoji potreba i potražnja kako za novim instrumentima, tako i za popravcima starih te sam tu odlučio iskoristiti svoju priliku - pojasnio nam je Bojan što ga je zapravo potaknulo da pokrene ovaj biznis.

Danas od Bojana tambure, bračeve i druga glazbala naručuju osnovne škole, pojedinci, a najviše KUD-ovi. Mnogo je i popravaka i sve u svemu, mnogo je posla. S tim je zadovoljan i Bojanov prvi te zasad jedini zaposlenik, Dino Kos (25).

- Super je, glavno da se radi - kaže Dino, kojem će se u radioni možda pridružiti i drugi zaposlenici.

Naime, Bojan je dobio kredit od Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, kojim će financirati proizvodnju novih strojeva.

- Trudimo se ne odstupati puno od tradicionalnog načina rada, ali ne možemo baš sve raditi ručno jer inače ne bi bili konkurentni – kazao je Bojan, koji kaže da mu je najbolja reklama njegov proizvod.

- Trudimo se imati kvalitetan proizvod, ali uz upotrebu tehnologije, da ipak bude i pristupačan - kazao je Bojan, koji smatra da je za realizaciju neke dobre poslovne ideje potrebno samo malo hrabrosti.

- Najteže je napraviti prvi korak i zato bih svima koji o tome razmišljaju poručio samo neka krenu, jer jednom kad kreneš nema više stajanja - poručio je Bojan.

Komentara 1

JA
james49
17:56 07.01.2015.

Bravo majstore!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije