Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Koprivnica vs. Piškornica

Skrivaju podatke 
o tužbama i koliko one stoje građane

Novac
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
18.09.2014.
u 10:00

Prema neslužbenim procjenama, za odvjetničke troškove Grad Koprivnica dao već tri milijuna kuna

Koprivnička uprava već mjesecima odbija dati podatke o tome koliko je tužbi podignula, sama ili putem javnog poduzeća Komunalca, protiv tvrtke Piškornica d.o.o., kada su točno te tužbe podignute, na što se konkretno odnose, jesu li riješene te koliko su dosad iznosili odvjetnički i sudski troškovi, koje plaćaju građani Koprivnice.

‘Obećavam!’

Večernji list te je podatke ponovno zatražio prije točno tjedan dana. Oni su od aktualnoga javnog interesa zbog nedavne blokade koprivničkog odlagališta na Piškornici upravo zbog jedne od tužbi koju je Grad Koprivnica izgubio.

- Obećavam da ćemo vam dati te podatke - javno je, na konferenciji za novinare prošli tjedan, obećala koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak.

To što obećanje nije ispunila, može se procjenjivati iz moralnoga aspekta, ali mnogo je ozbiljnije to što gradska uprava protivno zakonu skriva informacije o tome kako troši novac građana.

Sličan upit prije tjedan dana poslali smo i tvrtki Piškornica, a i u njoj su se prema javnosti ponijeli na gotovo jednak način kao i koprivničke vlasti.

“Obavještavamo vas da trenutno radimo na ažuriranju popisa postupaka koji su u tijeku između Piškornice d.o.o., s jedne strane, i Komunalca d.o.o. i Grada Koprivnice, s druge strane, uz nadu da će navedeni popis već narednih dana biti znatno reduciran, a sve obzirom na očekivani nastavak pregovora između navedenih strana, u koje će biti uključeno i nadležno ministarstvo.” - barem su nešto odgovorili iz poduzeća koje financiraju porezni obveznici iz Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te općine Koprivnički Ivanec.

I dalje se gomilaju

Iako su se dvije strane još u ožujku navodno dogovorile o povlačenju svih međusobnih sporenja, tužbe se i dalje gomilaju. U proteklih desetak dana obje su strane podnijele nekoliko novih sudskih zahtjeva, a sve to, naravno, plaćaju građani.

Prema neslužbenim informacijama, Grad Koprivnicu tužakanje s Pišmornicom dosad je stajalo oko tri milijuna kuna.

- Ne bih rekla da je toliko, čini mi se previše - čudila se prošli tjedan V. Želježnjak.

Ključne riječi

Komentara 3

GL
glaskc
11:37 18.09.2014.

Grad Koprivnica mora štititi interese građana iako je jasno da se u ovome baš ne snalaze najbolje. Činjenica je da su Županija i tvrtka Piškornica izigrali građane Koprivnice koji su desetljećima koristili sporno odlagalište otpada i o njemu brinuli na najbolji mogući način. Sada smo svrstani u rang stanovnika Krapinsko-zagorske i drugih županija. Sve će se ovo obiti o glavu Općini Koprivnički Ivanec koja slijepo sluša naređenja župana Korena i dotepenca Jozinovića.

SB
Sinisa_Bosanac
17:33 18.09.2014.

Skrivaju mnogo toga. Na primjer procjenu revizijske kuce o vrijednosti kupljenog sveucilista i veleucilista u varazdinu.

BD
bozidar.dolenec
09:24 30.09.2014.

Prije svega svaki od njih po starom obicaju gleda vlastiti interes ako momentalno nejde ima vremena da se nesto osicari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije