Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija pokraj varaždina

Sinčić došao braniti kuću bivšeg nogometaša Zorana Brlenića

Deložacija Zorana Brlenića
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/12
12.01.2015.
u 21:30

Ovo su naši najdraži slučajevi, zbog kojih smo i osnovani - dug i nemogućnost vraćanja, rekao je Sinčić

Živi zid objavio je da će u utorak u 9 sati ujutro policija i ovršitelji još jednom pokušati deložirati obitelj Zorana Brlenića, bivšeg slavnog nogometaša Varteksa, iz njihove obiteljske kuće u Donjem Knegincu pored Varaždina.

Brlenići, podsjetimo, nisu mogli banci vraćati kredit koji su uzeli za vođenje trgovine kad se razboljela supruga, a Brlenić ostao bez posla u Varteksu. Brlenić se u ponedjeljak nije javio na pozive Večernjeg lista, a putem Facebooka svoj dolazak u Kneginec najavio je i predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić (na slici).

U domu Zorana Brlenića predvečer su se počeli okupljati aktivisti Živoga zida, a u 21 sat stigao je i Ivan Vilibor Sinčić.

– Ovo su naši najdraži slučajevi, zbog kojih smo i osnovani - dug i nemogućnost vraćanja. Svaki šesti kredit u Hrvatskoj je nenaplativ. Kriv je sustav, država nam nema monetarni suverenitet. Pružat ćemo pasivni otpor kad dođe policija, građanski neposluh. Želimo odgodu na neodređeno, Brlenići nemaju kuda otići. Ne predlažemo oprost dugova, nego da se učine otplativima. Potreban je njihov reprogram, kao i novi novac u sustavu, kreditna ekspanzija, a prije svega zaustavljanje izbacivanja ljudi na ulicu. Od nove predsjednice ne očekujem ništa na ovom području, njezina briga za deložirane je samo kozmetička. Provode isti program i nastavit će se deložacije i ovrhe, kao i kriza – kazao je Sinčić, stigavši sa zaručnicom Vladimirom Palfi.

No, oni nisu jedini koji su došli braniti posjed Zorana Brlenića. Naime, u kući se nalazi i nekoliko "puma", to jest branitelja, članova slavne varaždinske 7. gardijske brigade Puma.

Robert Puja, predsjednik Udruge Puma, kaže da su došli na temelju poznanstva, pomoći domaćinu kojega poznaju. Zoran Brlenić i njegova kćer sve su ih ugostili u očekivanju policije i ovršitelja, poslužili im varaždinske klipiće.

– Još se nadamo, podnijeli smo sudu zahtjev za odgodu – kaže Brlenić.

– Vežite se prst debelim lancima i lokotima gdje god stignete, od radijatora do ograda, svi zajedno, jedni za druge. Drukčije nema smisla jer milicija dođe, odnese vas u maricu i to je to. Možda je na početku palilo dok su bili zbunjeni i nisu znali što i kako, a sad su dobili instrukcije partije – objavili su nekoliko puta iz Život zida na Facebooku.

>> Sinčić: Dobio sam prijeteći e-mail s porukom da nisam izabrao pravi put

>> Pogledajte privođenje Ivana Sinčića! U marici završilo još 30 aktivista Živog zida

Komentara 38

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
15:16 12.01.2015.

Tko je šarena laža: Živi zid ili Josipovićev SDP/ORAH?

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:03 12.01.2015.

I meni je bio propao obrt, ostali dugovi, zaposlio sam se i vratio dugove. Kad sam ostao i bez tog posla, otisao sam u Kanadu. Nisam kukao i plakao i krivio drzavu sto sam bio neuspjesan businessman. Pa mogao je on raditi u trgovini ako se zena razbolila.

PO
portugisac
15:59 12.01.2015.

Josipović pozvao Sinčića na Pantovčak da pomogne spriječiti deložaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije