Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 22 godine

Sin Borisa Mutića doveo Španjolku u staru zagorsku kuriju

Aljoša Mutić
Foto: Mladen Mandić
1/2
04.01.2014.
u 11:56

Trenutno predajem saksofon i klarinet u Glazbenoj školi u Pregradi, no želio bih osnovati i kakav jazz bend i privatno raditi s mladima - kaže Aljoša

Nakon 22 godine provedene u Barceloni, Aljoša Mutić, inače sin poznatog, prije nekoliko godina preminulog sportskog komentatora Borisa Mutića, prije nekoliko mjeseci trajno se vratio u Hrvatsku. Sa suprugom Španjolkom, odnosno bolje rečeno Katalonkom Inmom i 11-godišnjim sinom Bielom nastanio se u staroj kuriji Poklek u Zagorskim Selima koju je krajem 19. stoljeća kupio još njegov pradjed, a u kojoj mu je živjela i baka s tri sestre, ali i otac Boris i majka Ljubica. Aljoša se u Španjolsku uputio još davne 1991. godine nakon završene Glazbene akademije - smjer saksofon u Zagrebu i tamo ostao i živjeti.

Dugo se premišljao

- Premišljao sam se da li da odem u New York, Los Angeles ili Barcelonu. Na kraju je ipak prevladala Barcelona jer sam tamo već imao nekoliko prijatelja s kojima sam svirao. U Barceloni sam radio kao profesor glazbe i to u tri različite škole gdje sam držao predmet saksofon, a svirao sam i u Big bandu Barcelona i s njima sam navečer nastupao po klubovima - rekao nam je Aljoša. Na pitanje što ga je privuklo da se ponovo vrati u Hrvatsku i ostane ovdje živjeti, odgovorio nam je “svašta pomalo”.

- Odrastao sam i živio u Zagrebu, ali bi s roditeljima gotovo svaki vikend dolazio u Kumrovec gdje mi je baka Mira radila kao učiteljica i ovdje u Zagorska Sela, u ovu kuriju. Tu mi se baka preselila kad je otišla u mirovinu i živjela zajedno s još tri sestre. I po ljeti sam nekoliko tjedana godišnje bio u Zagorju i ono mi je uvijek nekako ostajalo u lijepoj uspomeni. Budući da zbog sveopće krize ni život u Španjolskoj nije više tako bajan kao nekada, odlučio sam se vratiti u Zagorska Sela. U ovih nekoliko mjeseci koliko sam tu, vidim da je život ovdje puno mirniji i smireniji nego u Barceloni. Preporodili smo se. I sinu i supruzi se ovdje puno više sviđa nego u Španjolskoj - priča nam Aljoša.

Brzo našao posao

Nakon dolaska u Zagorje u srpnju, Aljoša je već za mjesec, dva pronašao posao.Od 1. rujna radi u Glazbenoj školi u Pregradi gdje predaje saksofon i klarinet, no, kaže, rado bi se i u Hrvatskoj ponovo okušao i u kakvom jazz bendu jer ima dosta prijatelja svirača u Zagrebu. Želio bi i privatno raditi s mladima.

- Tek se privikavamo na život ovdje i polako hvatamo konce. Kad smo se vratili sin mi je tek natucao hrvatski, ali sada kada polazi školu u Kumrovcu, već govori sasvim dobro. Supruga mi je novinarka i dva puta po mjesec dana u godini odlazit će u Španjolsku gdje će predavati studentima - rekao je Aljoša te dodao da mu se i sestra Anja također vratila iz New Yorka gdje je radila kao novinarka i trajno se nastanila u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
17:42 05.01.2014.

''Aljoša se u Španjolsku uputio još davne 1991. godine nakon završene Glazbene akademije'' ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sklonio se mladić na sigurno '91. da mu buka ratnih eksplozija ne bi oštetila njegov istančani sluh. Kako ga nije sram sada se vratiti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije