Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnička Obrtnička škola

Udruga Šegrtsko srce za siromašne učenike prikupila 45.000 kuna

Šegrtsko srce
Foto: Obrtnička škola Koprivnica
1/2
07.11.2014.
u 06:00

Kupile su se knjige i tenisice, osigurali dnevni obroci i prijevozne karte, platili sanitarni pregledi... Brinemo za 40-ak siromašnih učenika - ističe ravnatelj Obrtničke škole i šef udruge Šegrtsko srce Ratimir Ljubić

Humanitarnu udrugu Šegrtsko srce profesori i djelatnici koprivničke Obrtničke škole osnovali su u veljači ove godine. Na taj potez odlučili su se ponukani željom da pomognu svojim učenicima slabijeg imovinskog stanja.

I učenici pomažu

Prema riječima ravnatelja škole i predsjednika udruge Ratimira Ljubića, mjesečna članarina iznosi 10 kuna, a od osnivanja je prikupljeno oko 45.000 kuna.

Osim svih profesora i djelatnika škole, koji učenicima pomažu mjesečnim uplatama, dodaje on, godišnjim su se članarinama u rad udruge uključili i učenici boljeg imovinskog stanja.

- Do sada je udruga olakšala školovanje kupnjom kompleta udžbenika za 20-ak učenika, osiguravanjem dnevnih obroka tijekom nastavne godine za njih petero, plaćanjem sanitarnih pregleda za desetak učenika ugostiteljskih zanimanja te godišnjih prijevoznih karata za također desetak učenika. Radna odjeća nabavljena je za šestero učenika, tenisice za desetak učenika, zimska odjeća i obuća te podmirenje troškova stručnih izleta i maturalnih večeri za još nekoliko učenika - otkrio je Ljubić, naglasivši da ukupno, na ovaj ili onaj način, pomažu 40-ak siromašnijih učenika.

Niz humanitarnih akcija

Krajem prošlog tjedna u predvorju škole udruga je organizirala i humanitarnu akciju u povodu Halloweena. Donacijama za prigodne kolačiće koje su spravili majstori kuhari te učenici kuhari, pekari i slastičari Obrtničke škole prikupilo se 3000 kuna.

- Šegrtsko srce zahvalno je i koprivničkim obrtnicima koji redovito pomažu rad udruge, kao i gradskim vijećnicima HDZ-a, HSS-a, Hrasta i laburista koji su za učenike donirali 20-ak tisuća kuna - kazao je Ljubić.

Koliko pomoć potrebitima znači, najbolje znaju oni koji je koriste.

- U današnje vrijeme teško se brinuti za djecu i školovanje. Mojim roditeljima zato puno znači što nisu morali kupovati knjige - rekao je jedan od učenika.

Njegova školska kolegica, učenica s teškoćama u razvoju, također nije skrivala zadovoljstvo zbog toga što netko misli na njih.

- Moj tata je jako sretan što mu škola pomaže svaki mjesec. Drago mu je da ima dobrih ljudi na koje može računati. Kad više ne zna kome se obratiti za pomoć, dođe u našu školu i uvijek dobije podršku - rekla je simpatična djevojčica.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:55 07.11.2014.

lijepo....

SB
Sinisa_Bosanac
13:50 07.11.2014.

Zadovoljan sam sto sam pridonio svojim angazmanom u gradskom vijecu da Segrtsko srce dobije sredstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije