Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
morbidan dar

Šef križevačkog SDP-a dobio zmiju u kuverti: To su poslali oni koji se u vlasti boje za svoju kožu

Ivan Majdak
Foto: Ivica Galović/Pixsell/ilustracija
1/2
09.09.2014.
u 09:00

- Prijete mi jer sam s oporbom počeo otkrivati afere HSS-a i gradonačelnika Branka Hrga - priznaje Ivan Majdak

Dar nepoznatog obožavatelja, zalutala egzotična pošiljka ili ipak “samo” prijetnja - to su bile neke od asocijacija Ivana Majdaka, predsjednika križevačkog SDP-a, kad je prošloga četvrtka iz kućnoga poštanskog sandučića izvadio i kuvertu sa - zmijom. U običnoj bijeloj kuverti već je izvana napipao neobično zadebljanje, lagano je otvorio i tek letimično vidio sadržaj.

Bez ikakve poruke

– S gornje strane sam uočio da je u njoj životinja! Nije me uznemirilo, odmah sam kuvertu zatvorio, zapakirao u foliju da se ne unište dokazi i pohitao na policiju, da stručno pregledaju - pripovijeda Majdak o neugodnosti na kućnom pragu.Ondje su, nastavlja, oprezno otvorili kuvertu i istresli na stol - smotanu zmiju, duljine 20-ak centimetara, osušenu, valjda već i dugo mrtvu. Fotografirana je i evidentirana u policijskom zapisniku.

Foto: Arhiva VL

Gmaz je “došao” bez ikakve popratne poruke ili ičega što bi upućivalo na namjeru pošiljatelja takva bizarnog paketa, no Majdak nema dvojbe u ocjeni zašto je on njegov primatelj.

–To je prijetnja onih koji se ne slažu s mojim djelovanjem na političkoj sceni u posljednje vrijeme, što sam otvoreno rekao i policiji - ističe šef križevačke oporbe, koji je s vijećnicima SDP-a, HNS-a, A-HSS-a i nezavisnima ovih mjeseci u “ofenzivi” na vladajući HSS - prozivaju gradonačelnika Branka Hrga i suradnike za nepravilnosti, inzistiraju na otvaranju afera, a Majdak je Hrga i kazneno prijavio za zlouoporabu položaja i ovlasti zbog isplate novčane pomoći rodiljama na ruke.

Ocjenjuje da su “autori” pisma sa zmijom zacijelo bolesni ljudi, koji se sad boje za svoju kožu i status u Križevcima.

Vlast šuti

–To se dogodilo baš kad smo pokrenuli političku živost u gradu, a ni kao sindikalni povjerenik T-coma s tim se nikad nisam susretao - napominje Majdak i najavljuje novu kaznenu prijavu, protiv nepoznatog počinitelja. Iz koprivničko-križevačke PU nisu rekli o kakvoj je zmiji riječ, tek poručivši da se provodi krim-istraživanje nakon kojeg će uslijediti izvješće državnom odvjetništvu. Stav križevačkoga gradonačelnika Hrga o zmiji u pismu nismo dobili.

Komentara 4

BA
balic
13:05 09.09.2014.

Politika je nesto najprljavije,prijetnje ljudima koji otkrivaju muckanja nasim novcem ,ako pokvarenost ne iskorjenimo mi gradjani na izborima partijske "zmije" ce preplavit hrvatsku....

YO
yocko
20:30 09.09.2014.

Blizard---a kako i na koji način je Hrg pravdao novac iz gr.proraćuna, koji je vratio Masnecu.

BL
Blizard
09:24 09.09.2014.

Hoće aferu ...,isplaćeno porodiljama "novac na ruke" Bedastocama nikad kraja kod ovih SDP-njara .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije