Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapinske Toplice

Sedam kandidata u utrci za ravnatelja Specijalne bolnice

Krapinske Toplice
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
20.12.2014.
u 16:00

Dubravka Bakliža najizglednija je osoba za mjesto buduće ravnateljice

Nakon što je dr. Duško Cerovec podnio ostavku na mjesto ravnatelja Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama, na natječaj za novog ravnatelja prijavilo se čak sedam kandidata – Dubravka Bakliža, voditeljica Odjela za financijsko-računovodstvene poslove, Željka Žnidarić, voditeljica Odjela za unutarnju reviziju Bolnice, Mario Fučkar, liječnik specijalist-fizijatar, Tomo Pavić – ortoped i traumatolog, Alen Jelenčić–  diplomirani ekonomist iz Krapinskih Toplica, Trpimir Gortan, dipl. pravnik iz Zaprešića te dipl. ekonomistica Marija Šulentić.

Odlučuje Županija

Predsjednica Upravnog vijeća Specijalne bolnice Martina Jus rekla nam je kako će Upravno vijeće svoju konačnu odluku o ravnatelju donijeti na svojoj idućoj sjednici. Inače, odluka bi se trebala donijeti do sredine siječnja, nakon čega još svi kandidati imaju i pravo žalbe. Kako neslužbeno doznajemo, Radničko vijeće, struka i Sindikat Bolnice u kojoj je zaposleno 730 radnika, najradije bi na čelnoj funkciji Bolnice vidjelo Dubravku Bakliža ili fizijatra Marija Fučkara. No, od pet članova Upravnog vijeća, presudnu ulogu imat će glasovi predstavnika Županije – predsjednice Vijeća Martine Jus, Ivana Šanteka te Ljubice Žeinski koji navodno također favoriziraju Dubravku Bakliža. Predstavnik radnika u Upravnom vijeću je Miljenko Cesarec, dok je predstavnik struke, šef Odjela neurologije, fizijatar dr. Žarko Bakran.

Izrađivanje iskaznica

Na Upravnom vijeću pročitana je i prijava protiv jedne od kandidatkinja koja se natječe za mjesto ravnateljice. U prijavi se spominje kako si je ona kao jedina zaposlena u Odjelu sama podigla plaću na oko desetak tisuća kuna, a da istovremeno u nekoliko godina nije napravila ništa po pitanju unutrašnje revizije, već joj je jedini posao bio izrađivanje iskaznica koju zaposlenici stavljaju na radne uniforme. Predsjednica Upravnog vijeća Martina Jus potvrdila nam je kako je prijava na sjednici pročitana, te kako će tražiti očitovanje prozvane i nakon toga se očitovati o cijelom slučaju.

Komentara 2

VI
vidala
08:04 21.12.2014.

vrlo važno ko bu ravnatelj - ionako dolazi sanacijski, pa može biti i ona sa iskaznicama. I na kraju kakva VLAST takva MAST.

BR
BRKONJA
10:49 21.12.2014.

To je pravi ravnatelj. Nis ne delas i sam si odredis placu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije