Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima previše posla

Sanacijski upravitelj čakovečke bolnice traži razrješenje

Miroslav Horvat
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
27.01.2015.
u 19:14

Miroslav Horvat vjeruje da njegov odlazak s mjesta upravitelja neće dovesti do većih potresa u bolnici i da će se nastaviti sa započetim projektima

Sanacijski upravitelj Županijske bolnice Čakovec pulmolog Miroslav Horvat zatražio je da ga se razriješi te dužnosti. Tvrdi da razlog nije politički.

– Zbog mog, u zadnje vrijeme gotovo svakodnevnog angažmana na pulmološkoj poliklinici, kao odgovorna osoba procijenio sam da ne mogu kvalitetno istovremeno obavljati i vrlo zahtjevnu i odgovornu funkciju sanacijskog upravitelja. Samo punim angažmanom i potpunom koncentracijom mogu se postići rezultati koji se očekuju – ističe Horvat u odgovoru Večernjem listu. Vjeruje da njegov odlazak s mjesta upravitelja neće dovesti do većih potresa u bolnici i da će se nastaviti sa započetim projektima.

Horvat je za sanacijskog upravitelja izabran sredinom 2013. godine. Upozoravao je da su mjesečni limiti koje HZZO isplaćuje bolnicama premali, pa se samo u čakovečkoj nakupilo gotovo 100 milijuna kuna duga. Država je prošle godine za sanaciju bolnice osigurala oko 70 milijuna.

>> Vlada razriješila sanacijske upravitelje bolnica, HZZO ima novu ravnateljicu

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
07:46 28.01.2015.

Saniranje duga bi onako kako je to zamislio SDP ili samo glumi o tome trebali platiti pacijenti i djelatnici zdravstva . Nije mi jasno otkud toliki dugovi ako se je sve radilo pošteno ? Znaći u zdravstvu ravnatelji nikome do sada nisu odgovarali za dugove. Baš zanimljivo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije