Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABOK

Roditelje ogorčio krupni šljunak na dječjem igralištu

igralište
Foto: Silva Videk
1/2
25.07.2014.
u 16:00

Dovezen je krupni šljunak i ostavljen na hrpi pa je to zbunilo građane. Kasnije su se njime zatrpale rupe, a naigralište je dovezen sitniji šljunak.

Veliku graju digli su prošlog tjedna roditelji i svi oni kojima je stalo do djece jer je na najposjećenije dječje igralište u Zaboku, ono u Parku Milana Prpića, dovezen kamion šljunka koji je bio toliko krupan da je više ličio na kamenje. Preko društvenih mreža, ali i nas u redakciji ogorčeni roditelji tražili su da pogledamo igralište i potražimo odgovor tim više što je, rečeno nam je, dvoje djece palo i razbilo se, ‘a nitko ništa ne poduzima’.

Obilazak igrališta

Nakon razgovora s odgovornima i obilaska ovog igrališta zaključak je sljedeći: točno je da je na igralište dovezen kamion šljunka frakcije osam do 16, ali je on tu bio tek jedno popodne i noć, briga roditelja koji su odmah reagirali je razumljiva, no već sljedećeg dana igralište je sređeno, a jedino sporno u cijeloj situaciji je to što je dio posla napravljen, a zatim igralište napušteno do sljedećeg dana.

- Točno je da smo dovezli taj krupan šljunak koji je bio namijenjen poravnavanju rupa na igralištu. Sljedeći dan smo ga razgrnuli i stavili sitni, kakav je bio i prije, frakcije četiri do osam. Mogli smo dovesti blati ili pijesak, ako se građanima više sviđa, no mislimo da je ovo najbolje rješenje. Šljunak većih frakcija ostao je samo po stazama parka i kao podloga - objasnio nam je direktor Plavinke, gradskog poduzeća koje se brine o održavanju igrališta, Krešimir Končevski, a koje je uz promjenu šljunka promijenilo i pijesak u pješčaniku i odradilo neke druge neophodne radove. Roditelji koje smo ovih dana zatekli na igralištu čudili su se našem pitanju o tome je li šljunak prevelikih dimenzija jer, rekli su, sve ostalo bio bi pijesak, a to ne dolazi u obzir jer bi se u tom slučaju stvorila kaljuža.

Na djecu treba i paziti

Također, komentirali su i da bi na djecu trebalo malo pripaziti, osobito na one koji se po parku voze biciklom. Stanjem na ovom, jednom od 20 igrališta u Zaboku, zadovoljan je i zabočki DND. - Takav je šljunak bio i prije i sve je u najboljem redu. Grad Zabok doista vodi brigu i imamo izvrsnu suradnju. Idealne bi bile antistresne podloge, no one su preskupe - rekla nam je tajnica zabočkog DND-a Jasenka Borovčak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije