Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marija Bistrica

Rekordan broj zaprega i jahača na 12. vozočašću

Vozočašće
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/7
18.08.2014.
u 12:00

Konjanici su došli iz cijele zemlje, ali i Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije i BiH. Neki su na konjima i u kočijama putovali i četiri dana

Vozočašće konjskih zaprega i jahača u Mariju Bistricu, 12. po redu, okupilo je ove godine rekordan broj sudionika.

Došao i predsjednik

Više od stotinu zaprega i 300-tinjak jahača krenulo je iz Zlatar Bistrice, a pred Marijom Bistricom im se pridružio i predsjednik Ivo Josipović, koji je s domaćinom, krapinsko zagorskim županom Željkom Kolarom, sjeo u kočiju organizatora vozočašća, Mirka Majseca, predsjednika Županijske udruge uzgajivača konja. Prošli su prepunim marijabistričkim Trgom pape Ivana Pavla II., a potom su sudjelovali u blagoslovu konja, jahača i zaprega te svetoj misi, koju je za 15-ak tisuća vjernika predvodio gospićko–senjski biskup Mile Bogović. Zaprege i jahači stizali su iz cijele Hrvatske, ali i Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije i BiH. Neki od njih su do Marije Bistrice na konjima i u kočijama putovali i četiri dana.

Nevjerojatna ljubav

Iz Svetog Đurđa kod Ludbrega u kočiji je stigao i Đuro Novačić, koji je prvi put bio na vozočašću. - Jako je lijepo. Bili smo i prošle godine, ali bez konja, a kad se dođe s konjima, to se ne može usporediti. Prekrasno druženje, treba to doživjeti - rekao je Novačić, a s njim se složio i predsjednik Josipović, rekavši nakon mise da je uživao u gostoprimstvu i prizoru prepunog svetišta.

- Treba čestitati Županijskoj udruzi uzgajivača konja i predsjedniku Majsecu, jer svake je godine organizacija sve bolja. Ta ljubav koju ljudi imaju prema konjima, ali i prema Mariji Bistrici, nevjerojatna je. To iziskuje mnogo truda i priprema da bi ovo postala najveća manifestacija takve vrste u Hrvatskoj, što danas jest – zaključio je župan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije