Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

Radnik kojeg su pratili detektivi: Ovo je osveta, jer sam se suprotstavljao direktoru

hudler
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
24.10.2014.
u 11:43

Varaždinska gradska tvrtka Aquatehnika je po nalogu direktora Gordana Novaka angažirala detektive da prate radnike rade li svoj posao. Hudlera su dva puta zatekli u kafiću

Dugogodišnji radnik varaždinskog komunalca Varkoma, a danas radnik Aquatehnike, tvrtke u vlasništvu Varkoma, Zdravko Hudler, za Večernji list otvoreno je progovorio o tome kako su ga mjesecima pratili privatni istražitelji koje je angažirala tvrtka, a zbog čega mu danas prijeti otkaz.

Šef gradilišta

Podsjetimo, kako je nedavni pisao Večernji list, tvrtka je po nalogu direktora Gordana Novaka angažirala detektivsku agenciju iz Međimurja kako bi pratila radnike i vidjela rade li svoj posao. U slučaju Zdravka Hudlera zaključili su da je “teško povrijedio radnu obvezu i zloupotrijebio radno vrijeme”, a Hudler je ovih dana obaviješten da mu nakon 36 godina rada slijedi otkaz, iako na njegov rad do sada nije bilo prigovora.

Tijekom godina Hudler je “dogurao” do pozicije šefa gradilišta u Aquatehnici, no privatni istražitelji u posljednja tri mjeseca dva puta su ga zatekli u ugostiteljskom objektu i u jednom privatnom objektu. To je okarakterizirano kao “teška povreda radne obveze i zlouporabe radnog vremena i resursa tvrtke” te je Hudler obaviješten o otkazu.

- Ovo što se dogodilo čisti je primjer osobne osvete, jer sam se otvoreno suprotstavljao direktoru Gordanu Novaku za kojeg smatram da je nekompetentan, da se ne bavi ničim osim političkim kadroviranjem. Ta, on je na mjesto kontrolora proizvodnih procesa zaposlio policajca, po struci kriminalista Gorana Cmrečaka, koji nije stručan za poslove na gradilištu. Samo ta odluka tvrtku je koštala 200.000 kuna, a u isto vrijeme nije se imalo za uskrsnice. To je žalosno, ne samo za mene nego za sve radnike, jer oni nisu zaslužili takvog direktora - ističe Hudler koji smatra da je Cmrečakovo zapošljavanje bilo potpuno nepotrebno.

Iza Hudlera stalo je i Radničko vijeće Aquatehnike koje je u svom očitovanju na odluku o otkazivanju Hudlerova ugovora o radu direktoru G. Novaku uputilo svoje očitovanje.

- Unatoč nezadovoljstvu većine radnika nisu ga svi bili spremni javno iskazati. Jedan od onih koji je bio je Z. Hudler i vama je dobro poznato da je baš on koordinator svih naših aktivnosti da se organiziramo i zaštitimo. Vi ste spoznali njegovu važnost pa se odlučili zbog toga osvetiti - piše u očitovanju koje je u ime radnika potpisao predsjednik Radničkog vijeća Vinko Pajnić.

Podrška kolega

U očitovanju se ističe kako je Hudler jedan od radnika s najdužim stažem u tvrtki, kako je izuzetan kolega i kako se pokazao kao posebno osjetljiv kada je u pitanju rješavanje pitanje problema suradnika. Direktor G. Novak je pak bio šef jednog gradskog ogranka SDP-a, a na čelo tvrtke postavljen je u travnju 2013. godine. Hudler kaže kako će pravdu tražiti i na sudu.

- To će plaćati građani, jer Aquatehnika je gradska tvrtka - kaže.

Komentara 18

DU
Deleted user
14:01 24.10.2014.

kakve veze ima direktorova osobna osveta s činjenicom da tog tipa usred radnog vremena zatječu u bitriji? u normalnoj državi dobio bi odmah otkaz, a da sindikat staje na njegovu stranu nakon što je uhvaćen in-flagranti, to je doista nečuveno, ali to samo govori kakvi su to sindikati - sindikati za zaštitu neradnika u državnim službama. kad ih pitaš o nihovom poslu za koji primaju plaću, jedva će nepšto procijediti, ali zato su svi pravi stručnjaci za zakonodavstvo, u malom prstu imaju sve smicalice, zapreke, žalbe i tužbe koje su dio našeg pravosudnog (bolje rečeno krivosudnog) sustava za zaštitu neradnika. treba pod hitno ukinuti svaku zapreku otpuštanju, to je jedina šansa da se ova zemlja oporavi. sadašnji sustav štiti neradnike, a šikanira vrijedne radnike.

MA
magnum2013
12:34 24.10.2014.

O poštenju ili nepoštenju nekoga ne želim komentirati. Kad se već hvalimo dobrom organizacijom i radom na terenu ja imam za vas jedan primjer. Kod moje kuće u Var. Toplicama došlo je do puknuća cijevi za vodu. Voda je isticala u zemlju, a nakon nekoliko dojava problem je riješen.Kad sam javio i rekao da voda istiće u zemlju i da mi je žao vode rečeno mi je da to nije tako strašno i da će problem riješiti ali momentalno nije zbog prebukiranosti u radovima isto moguće. Sad neznam gdje je bilo prebukirano, na poslu ili u birtiji, ali naši računi opterećeni su raznim davanjima Varkomu, a kako se ponašaju radici iste firme vidimo.

Avatar jonnyrebel
jonnyrebel
13:42 24.10.2014.

Ok, vjerujem da je direktor po stranačkom uhljebljivanju došao na tu poziciju, i da je nastavio uhljebljivat podobne, tak se to nažalost kod nas radi, vjerujem da direktor ima putra na glavi, al brate kaj ti za vrijeme radnog vremena imaš radit u birtiji? Dvaput u 3 mj i jednom u privatnom objektu. Da delaš kod privatnika drugi put ti se sigurno nebi desio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije