Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Šef uprave Potroško tvrdi da neće biti novih otkaza u Komingu

Nedeljko Potroško
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/2
20.11.2014.
u 14:00


Iz Kominga je u ljeti otišlo 32 radnika i za njihove otpremnine je izdvojeno 2,1 milijun kuna

Šuškanja da će biti novih otkaza s početkom nove godine unijela su nemir među radnike koprivničkog Kominga. Šef uprave Nedeljko Potroško odlučno demantira takva nagađanja.

Pitanje opstanka

- Organizacijsko restrukturiranje je gotovo i neće biti novih zbrinjavanja. Sadašnji zadatak je da s postojećom radnom snagom odradimo ugovorene poslove i ugovorimo nove za iduću godinu. Prema ugovorenim poslovima s aktualnom radnom snagom možemo to obaviti, a za pojačanje će se uzimati kooperanti - kazao je on, dodavši da je u Komingu trenutačno zaposleno 133 radnika od kojih je šest na stalnom bolovanju.

Podsjetimo, građevinska tvrtka u vlasništvu gradske komunalne tvrtke Komunalca početkom ljeta već je otpustila 32 radnika i za njihove otpremnine je izdvojeno oko 2,1 milijun kuna.

“Zbog vrlo niskih cijena na tržištu moramo provesti racionalizaciju poslovanja da bi mogli biti konkurentni i opstati kao poduzeće”, kazali su tada iz Kominga, naglasivši da im je poslovanje stabilno.

Nedavno je u invalidsku mirovinu otišlo još petero radnika.

Mnogi se pitaju je li zbog smanjene radne snage počelo “štekati” na gradilištima. Primjerice, radovi na uređenju koprivničkog Florijanskog trga, ruku na srce, ne odvijaju se nekom posebnom brzinom. Dogodi se da ondje bude samo jedan radni stroj i tek pokoji radnik.

- Završetak radova bio je planiran za mjesec studeni. Zbog izvanrednih radova na otklanjanju šteta na prometnicama uzrokovanih nedavnim poplavama radovi na uređenju sjevernog djela Florijanskog trga neće završiti kako je prvotno planirano - istaknula je koprivnička glasnogovornica Gordana Biondić.

Ne bi puno pomogli

Potroško kaže da su radnici koji su otišli bili uglavnom neproizvodni i ne bi puno pomogli na gradilištima. Za Florijanski trg kaže da se radovi izvode prema utvrđenoj dinamici, iako zbog rokova imaju povećanu dinamiku na gradilištima.

- Na tom poslu je bilo puno radova u zemlji, a završni radovi bi trebali biti završeni do kraja mjeseca - završio je šef uprave Kominga.

Komentara 1

Avatar Peterančan
Peterančan
13:41 22.11.2014.

Pa kaj se bunite Koprivničanci, i danas se na gradilištu na Florijanskom trgu delalo punom parom - bila su čak tri šljakera, jedan je imal i lopatu v ruki. Em su i naši dedeki rekli da posla treba čuvati. Da posel ni zec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije