Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDŽBENICI

‘Porez nam uzimate, a udžbenike ne date’

udžbenici
Foto: Ilustracija/Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
30.07.2014.
u 12:00

Roditelji iz Radoboja i Lobora čija djeca polaze školu van općine ogorčeni jer ta djeca neće dobiti besplatne udžbenike

- Porez nam znate svaki mjesec uzeti, a besplatne udžbenike nam ne date - požalio nam se Martin Nižić iz Strahinja Radobojskog čije dijete unatoč tome što su oni stanovnici općine Radoboj, zbog blizine i bolje organiziranog prijevoza, svakodnevno u školu ide u krapinsku OŠ.

Diskriminirajuća odluka

Smatra kako je ovakva odluka čelništva Radoboja diskriminirajuća jer bi se sve stanovnike općine trebalo jednako tretirati te dodaje kako će zbog čudne odluke načelnika Radoboja Topolovca, bez besplatnih knjiga ostati još šest radobojskih mališana. - Besplatni udžbenici i radne bilježnice su za sve učenike OŠ Side Košutić i dviju područnih škola. Odluka Općinskog vijeća je takva, a ono se nije odlučilo za plaćanje udžbenika učenicima koji pohađaju školu u nekom drugom mjestu iz razloga što i sami imamo problema s malim brojem učenika u našim školama i roditelji te djece nisu imali nikakve potrebe upisivati djecu u škole na drugim područjima. Tako bi ispalo da financiramo nečije hirove – kaže načelnik Topolovec.Slična je situacija i u općini Lobor. Tamo naime čak 62 učenika polaze školu na teritoriji drugih općina - 38 ih ide u Novi Golubovec, 22 u Zlatar, a dva u Mače. - Vladajuća koalicija HNS-SDP-HSS-HSU donijela je sramotnu i diskriminirajuću odluku da se kupe udžbenici samo djeci koja polaze školu u Loboru – komentiraju vijećnicu HDZ-a i HSP-a, odluku vladajuće koalicije donesenu na izvanrednoj sjednici Vijeća.

Knjige i djeci iz Mača

Načelnik Lobora Božidar Markuš kaže da je takva odluka donesena zbog toga što su prije 50-ak godina u školi imali 640 đaka, prije desetak godina 220, a danas su spali svega na 140 đaka. - Ne želimo da se škola u Loboru zbog premalog broja učenika ugasi i zbog toga ne želimo financirati odlazak mališana u druge škole. Besplatne udžbenike osigurali smo ove godine i za dvoje mališana iz općine Mače - rekao je Markuš.

Ključne riječi

Komentara 1

VE
vezana
13:59 30.07.2014.

Dakle radi se o građanima DRUGOG REDA, što je u civiliziranom društvu neprihvatljivo. Topolovec nije uspio biti predsjednik uprave N. novina, pa eto Vam sada. Da je čovek zaslužil 200.000 kn godišnje SAMO bonusa bilo bi Vam drugač, ovak mala "slatka" osweta. Ko je bil čovek celoga života je čovek, pošten je pošten, a Topolovec je...ma imate i vi izbora Radobjčani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije