Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Pogledajte snimku iz zraka nezapamćene poplave u Koprivnici!

poplava u Koprivnici
Foto: Kristijan Hemetek
1/8
22.10.2014.
u 18:30

Nezapamćena poplava pogodila je danas Koprivnicu

Nezapamćena poplava pogodila je danas Koprivnicu.

Ekskluzivno objavljujemo videosnimku iz zraka koju nam je poslao naš čitatelj Kristijan Hemetek.

Podsjetimo, zbog enormno velike količine kiše koja je pala u nekoliko noćnih sati, jutros u 9.50 sati proglašena je opća opasnost u Koprivničkim Bregima pokraj Koprivnice. U vodi gotovo do koljena probudio se danas i dio građana Križevaca. Izlio se potok Koruška, a poplavljeni su podrumi i dvorišta obiteljskih kuća. U kratko vrijeme palo je 54 litre kiše po četvornom metru zbog čega su poduzete izvanredne mjere obrane od poplave.

Velike količine kiše pale su tijekom noći i u Zagrebu, dok na Jadranu puše jaka bura. Vrhove gorja u Hrvatskoj zabijelio je snijeg. Prema podacima DHMZ-a na Zavižanu je bijeli pokrivač debeo 5 centimetara, u Čabru 4 centimetra, a u Delnicama 2 centimetra.

>>Poplavljen i dio Križevaca. Pogledajte zračne snimke izlivenih potoka

>>Pogledajte kako je bujica prodrla Koprivnicom, poplavila ulice i zaprijetila kućama

Komentara 2

CA
capto a parva
20:12 22.10.2014.

... Bandić bi "reka" ... ako treba popit čemo to ...

DU
Deleted user
11:07 24.10.2014.

Koliko se sjećam takva poplava se dogodila 1971 godine, i plivalo je isto područje kao na slici, a mi smo se kao klinci biciklima vozili po tim barama. Plivali bi i ostali djelovi Koprivnice, ali je tada vojska priskočila u pomoć s vrećama od pjeska koje su postavili na I slapu (Špoljarska) i ulici Oslobođenja i Starogradskoj ulici. Na Brežancu nije bila ispravna klapna koja je bila spojena na slivne vode pa je voda prodrla na Goričku i okolne ulice. 90-tih je počelo prekopavanje I slapa, postavljen je betonski nasip koji je trebao imati ulogu bržeg protoka vode. Bara kod Špoljarske, koja je služila kao retardacjiski bazen je zatrpana. Dio nasipa je spušten u odnosu na 1971 npr. kod HAK-a, Potočne ulice itd. Studije se pišu, ubire se godinama porez za slivne vode, ali činjenica je da poreznog novca nema i ništa dugoročno nije napravljeno da bi se Koprivnica obranila od eventualnih poplava. Ne pišite nezapamćene poplave, ako niste Kopirvničanac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije