Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESEN U ZAGORJU

Pajdašije oduševile Rovinjane, Zabok u cvjetnoj atmosferi

Zlatar
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/12
30.09.2014.
u 13:24

Zagorska tradicija i uređeni okoliši kao doprinos ljepoti Bajke na dlanu

- Posljednju 21 godinu nagrade i priznanja dobilo je već 550 domaćinstava kojima se Odbor za ekologiju Grada Zaboka tako zahvalio za trud i pokazao da se napredak u uređenju okoliša, balkona, prozora i tradicijskih cvjetnjaka prepoznaje - kazala je predsjednica Odbora i dogradonačelnica Zaboka Nevenka Gregurić na manifestaciji Zlatna jesen Zabočka, na kojoj su priznanja i nagrade dobila još 22 domaćinstva.

Zabok postaje sve ljepši

Iako se ove godine, najviše zbog krize, može primijetiti da je na prozorima manje cvijeća, grad Zabok iz godinu u godinu postaje sve ljepši i tako pridonosi ljepoti ‘Bajke na dlanu’ odnosno Krapinsko - zagorske županije. Ta manifestacija jedna od niza kojima se u Zagorju slavi jesen, nastoji održati tradicija, ali najviše pridonosi želji za boljitkom u estetskom, a i gospodarskom smislu.Pajdaško sprehajanje, najupečatljivija i najhumorističnija manifestacija Dana kajkavskih riječi u Zlataru već je privukla turiste.- Naši gosti su oduševljeni. Nikad tako nešto nisu vidjeli - kazala nam je Vesna Pavleković, direktorica GDCK Zlatar koja je goste iz Rovinja dovela u Zlatar.

Nagrađena pajdašija

Oduševilo ih je natjecanje 12 grupa koje su pokazale kako se čuva zagorska tradicija te bogatstvo kajkavske kulture. Organizator, Radio Zlatar, potrudio se da svi natjecatelji dobiju novčanu nagradu za sudjelovanje, a Zlatni lampaš i najveća novčana nagrada pripala je pajdašiji obitelji Kadoić iz Zlatara za prikaz tradicijskih zanata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije