Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Padne li ponovno jača kiša, upitno odigravanje Lige prvakinja

dvorana
Foto: RK Podravka
1/3
27.09.2014.
u 12:00

U Gradu Koprivnici tvrde da je Tehnika SPV dužna održavati i popravljati objekt, što su oni i učinili. Iz Tehnike SPV poručuju da oni nisu nimalo odgovorni za poplave

Posljedice velike kiše od prije dva tjedna u trofejnom koprivničkom klubu Podravki i te kako još dobro osjećaju. Podsjetimo, poplavljena je bila gimnazijska dvorana, ali i klupske prostorije. U njima je bilo 10-ak i više centimetara vode, i to pune fekalija. Štetu je jako teško procijeniti.

Velik najam

- Uništeni su nam novinski članci o klubu koji su vrijedno skupljani četiri godine, sva dokumentacija o procesu preoblikovanja koja je bila na donjoj polici, financijski podaci iz 2012. godine,.. Oštećeni su nam ormari, stolovi, nastradala su računala zbog utičnica u podu. Pod vodom je završila i neotvorena sportska oprema pa smo je morali nositi u kemijsku čistionicu - otkrila nam je direktorica kluba Božica Palčić, koja je bez računala radila 10-ak dana, a neki njezini kolege ni do jučer nisu dočekali da im se ona osposobe.

Naglasila je da već danima spašavaju što se spasiti može. Volonterke u klubu, naime, neumoljivo iz dana u dan, list po list, “feniraju” papirologiju.

- Stvarno ne znam što bi bilo da je poplavila i ona naša posebna podloga za parket. Pa ona vrijedi više od 10.000 eura. Neću ni pomišljati što bi bilo da nam se to dogodi uoči utakmice Lige prvakinja. Ne znam gdje bismo igrali da se tako nešto dogodi. Vjerojatno bi EHF imao razumijevanja, ali Ligu prvakinja bi negdje drugdje bilo jako teško organizirati - kazala je ona.

Iako nije željela otkriti iznos najma koji mjesečno klub izdvaja Gradu za korištenje dvorane i klupskih prostorija, iz izvora gradskoj upravi doznajemo da se radi o oko 3000 eura. Nemali iznos za klub i najmanje što mogu tražiti od odgovornih je da više ne plivaju u fekalijama.

Gimnazija i dvorana izgrađeni su prije osam godina po modelu javno-privatnog partnerstva. Grad je vlasnik zemljišta, ali vlasnik objekta za vrijeme trajanja ugovora je privatni partner Tehnika SPV. Ona je preuzela 25-godišnju obvezu održavanja i popravka objekta, a Grad i Županija plaćaju joj najam.

“Privatni partner sanirao je štetu od poplava o svom trošku. Za vrijeme trajanja ugovora na sebe je preuzeo i obvezu osiguranja objekta od štete”, kazali su iz gradske uprave, dodavši da je model JPP-a zato i dobar jer bi u protivnom oni morali sanirati svu štetu.

Poštivani uvjeti

Iz Tehnike SPV pojasnili su zašto je došlo do poplave.

- Uzrok poplave je nedovoljan kapacitet kolektora kanalizacije gradske komunalne infrastrukture na Lenišću. Važno je pojasniti da je Gimnazija izvedena u potpunosti prema natječajnoj dokumentaciji te su u fazi projektiranja oborinske kanalizacije u potpunosti poštivani uvjeti o priključenju kanalizacije izdane od Komunalca u kojima se navode podaci o kapacitetu vanjskog kolektora na koji se sustav odvodnje Gimnazije treba priključiti. Budući da taj kolektor sada ne može primiti količinu vode koja je u uvjetima Komunalca bila deklarirana, odgovornost za poplavu svakako nije na našoj strani, već zbog iste trpimo štetu na objektu - poručio je direktor Tehnike SPV Davor Šifkorn, koji kaže da je već inicirao sastanak zainteresiranih strana da se taj problem dugoročno riješi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije