Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROPISI

Organizaciju dječjih ljetovanja morali dati Gradskoj tržnici

plaža,ljeto,djeca
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
28.11.2014.
u 11:00

Posljednjih 27 godina varaždinsko Društvo naša djeca (DND) uspješno je organiziralo ljetni odmor za djecu i mlade na gradskom odmaralištu na Rabu

Iako je posljednjih 27 godina varaždinsko Društvo naša djeca (DND) uspješno organiziralo ljetni odmor za djecu i mlade na gradskom odmaralištu na Rabu, od iduće će godine djecu na more voditi - Gradska tržnica Varaždin.

I dalje smišljaju programe

Kako je jučer novinarima pojasnio gradonačelnik Goran Habuš, radi se o formalnom prenošenju upravljačkih prava nad odmaralištem na Rabu na tržnicu, no programe će i dalje osmišljavati DND.

- Turističkom i ugostiteljskom djelatnošću se prema novom Zakonu mogu baviti samo trgovačka društva koja su za to registrirana - pojasnio je Habuš.

Predsjednik DND-a Janko Pavetić na Habuševo je izlaganje rekao kako je zakonodavac napravio veliki propust.- Mi smo u više navrata apelirali da se donese Zakon o dječjim odmaralištima kako bi mogli i dalje obavljati ovu djelatnost koju smo posljednjih 27 godina radili savršeno dobro, na zadovoljstvo djece i roditelja. Ali Sabor se bavi sa svime osim pitanjima djece - zaključio je Pavetić, koji ipak smatra da je Grad donio odluku u interesu djece.

S njim se slaže i ravnateljica DND-a Đurđica Dropuljić.

- Mi se nadamo da ćemo s tržnicom ostvariti suradnju i da ćemo nastaviti programsku suradnju, što znači da se suštinski ipak ništa ne bi promijenilo za djecu - kazala je Đurđica Dropuljić. Da će se stvari na Rabu ipak mijenjati najavio je pak direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Problemi s PDV-om

- Želja nam je program i dodatno obogatiti u suradnji s vrtićima i školama - kazao je Ciglar te dodao kako na mjestu voditeljice odmarališta planiraju zaposliti Željku Vincek iz DND-a.Iako natječaj za to radno mjesto još nije raspisan, Ciglar je kazao kako ne vjeruje da će biti kompetentnijih kandidata.

Spomenimo i kako DND trenutno vodi pravnu bitku s Poreznom upravom koja od njih potražuje porez na dodanu vrijednost na ime ostvarenih ljetovanja u prijašnjim sezonama na Rabu.

Ravnateljicu DND-a jučer smo pitali o kolikom se iznosu radi i što će se dogoditi ukoliko taj račun ipak dođe na naplatu, no ona na ta pitanja nije odgovorila. Kazala je samo kako se nada da će uspjeti dokazati da se DND nije bavio ugostiteljskom, već odgojno-obrazovnom djelatnošću te da nije obveznik PDV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije