Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum

‘Ne ćirilici u Vukovaru’ podijelilo i zagorske branitelje

Referendum
Foto: MatijaTopolovec/PIXSELL
26.11.2013.
u 12:20

Stjepan Pavliša: UDVDR se ne želi baviti politikom, neka naši članovi sami odluče hoće li potpisati ili ne, neka glasaju po savjesti

Aktivnosti vezane uz prikupljanje potpisa za referendum građanske inicijative “Ne ćirilici u Vukovaru” podijelio je braniteljske udruge u Zagorju. Naime, od devet udruga proizašlih iz Domovinskog rata koje su registrirane u Zagorju, u organizaciji prikupljanja potpisa sudjeluju samo četiri i to HVIDRA, Udruga Specijalne policije “Barun”, Udruga veterana Prve gardijske brigade te Udruge dragovoljaca i veterana Bedekovčina.

Moraju seliti štandove

Čelnici HVIDR-e jučer su u Svetom Križu Začretju održali i konferenciju za novinare. Predsjednik Milan Martinić rekao je kako žali što se prikupljanju potpisa po Zagorju nisu odazvale i ostale udruge, pa su tako štandove prisiljeni seliti tek po najvećim zagorskim gradovima i općinama i to po tržnicama i sajmovima, nakon misa i sl. Na pitanje koliko su dosad prikupili potpisa u Zagorju, Martinić je rekao kako su se sa središnjicom dogovorili da se brojke neće objavljivati.

- Za sve što se dogodilo u hrvatskom gradu - heroju, pozivam sve branitelje, ali i ostale Zagorce da daju svoj potpis protiv ćirilice u Vukovaru - rekao je Martinić.

‘Projekti, a ne huškanje’

Predsjednik najbrojnije braniteljske udruge UDVDR-a Stjepan Pavliša ima drukčije mišljenje.- Mi nećemo sudjelovati u prikupljanju potpisa jer se ne želimo baviti politikom. Svojim članovima prepuštamo da potpisuju ili ne, te da glasaju po svojoj savjesti. Ja osobno mislim da se politikom mora baviti legitimno izabrana vlast te da nacionalnim manjinama ne bismo smjeli uskraćivati njihova već stečena prava - rekao je Pavliša te dodao kako se udruga bavi realizacijom projekata poput informatičkog opismenjavanja djece branitelja, a ne huškačkom politikom kao što to rade neke druge braniteljske udruge.

Komentara 7

PM
Polde M.
13:40 26.11.2013.

Sada je jasnije koje braniteljske udruge ovise o političkim strankama i moćnicima na vlasti u državi, županiji i gradovima. Pavlišino politikantstvo je priča za malu djecu.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
16:42 26.11.2013.

Stjepan Pavliša je istaknuti član SDP-a i kao takav je vršio funkciju načelnika u Velikom Trgovišću,pa nije teško utvrditi od kuda puše vjetar.

FA
Fal91
19:44 26.11.2013.

Udruga koje je predsjednik Pavliša duboko je već niz godina produžena ruka zagorskog SDP-a.Pavliša svaku priliku iskorištava za samopromociju služeći se lažima.Tako su i kao Dan branitelja Krapinsko-zagorske županije progurali datum kada su prvi put mobilizirali 103. domobransku brigadu HV-aa a zanemarujući činjenicu da su se Zagorci mjesecima prije borili u postrojbama specijalne policije i zbora narodne garde te sudjelovali u najkrvavijim akcijama od Vukovara do Dalmacije i ličkog ratišta.Sve to su uspjeli zbog jake povezanosti s zagorskom vladajućom politikom.Izdali su i monografiju u kojoj veličaju sami sebe i za to potrošili veliku lovu. Koliki je licemjer Pavliša govori i to da su ove godine vodili djecu u Vukovar sredstvima Ministarstva branitelja.Što on priča toj djeci?Da smo se međusobno poklali kao što je stav stranke kojoj pripada. Glavno je da svakom prilikom obuće svečanu odoru i kao puran se naslikava.Neka pokaže svoj ratni put. Što se tiće prikupljanja potpisa za Referendum čast mi je što smo uključeni u to.To je i naše demokratsko pravo i pri tome niti smo nahuškani od koga niti koga huškamo na manjine. Da sam član njegove udruge istoga trena bih istupio iz iste a njemu prvom prilikom kad se sretnemo pljunuo u lice. Poručujem mu da kad se sretne idući put s istinskim braniteljima-ratnim pripadnicima specijalne policije,zbora narodne garde i ratnim invalidima-da im se duboko pokloni i u širokom luku da im se makne s puta jer njegov cijeli ratni put nije dostojan njihovog jednog dana na prvim crtama bojišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije