Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORNJA STUBICA

'Napravit ćemo i Spomen dom za našeg legendarnog pilota'

rudolf perešin (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/5
05.05.2013.
u 14:28

Rudi, koji nije želio pucati u svoj narod postao je idol svima koji su se borili za slobodu Hrvatske.

GORNJA STUBICA -  Zagorsko mjesto Gornja Stubica bila je mjesto okupljanja brojnih poklonika lika i djela pokojnog pilota Rudolfa Perešina, pilota Hrvatske vojske koji je poginuo u akciji Bljesak. Manifestacija pod nazivom \"Susreti za Rudija\" okupila je predstavnike brojnih državnih, županijskih i općinskih izaslanstava, te članove obitelji, koji su položili cvijeće ispred Rudijeve biste u Spomen parku koji njegovo ime.

Dražen Ščurin, izaslanik predsjednika države i ministra obrane te zapovjednik HRZ rekao je kako je i ovaj susret prigoda da se svi prisjetimo slavne i krvave prošlosti, te danas posebno akcije Bljesak u kojoj je poginuo Rudolf Perešin. S posebnim pijetetom prisjećamo  se našeg Rudija, njegove hrabrosti, požtvovnosti i domoljublja - naglasio je Ščurin. Najavio je i kako će se za dva tjedna na aerodromu Lučko održati Prvi zrakopolovni kup u preciznom sljetanju u spomen na Rudolfa Perešina.

U pomoć državnih institucija planiramo i napraviti Spomen dom za našeg legendarnog pilota, našeg Rudija - najavio je načelnik Općine Željko Lisak.

Okupljenima se obratio i Rajko Ostojić, ministar zdravlja. Naglasio je kako je Rudi, koji nije želio pucati u svoj narod  postao idol, svima koji su se borili za slobodu Hrvatske.

Zbog lošeg vremena aeromiting nije održan kako je planirano. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije