Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apostolski nuncij u Tuhlju

'Nakon mise odlazimo na Facebook. Sve je manje vremena za zajedničku molitvu'

nuncij
Foto: MLADEN MANDIĆ
1/6
15.08.2014.
u 14:55

Pred oko pet tisuća vjernika pozvao je sve koji su na vlasti da spriječe stradavanje naroda u Iraku i u ostalim dijelovima svijeta te na rješavanje problema teškog položaja kršćana.

Uz blagdan Velike Gospe, misno koncelebrirano slavlje, uz učešće nekoliko svećenika iz susjednih župa u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju danas je predvodio apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Alesandro D'Ericco.

Pred oko pet tisuća vjernika pozvao je sve koji su na vlasti da spriječe stradavanje naroda u Iraku i u ostalim dijelovima svijeta te na rješavanje problema teškog položaja kršćana. Poručio je kako je u svijetu kršćanstvo sve više progonjeno. U svojoj propovijedi govorio je o četiri marijanske dogme i značenju Marije i njezinom štovanju u kršćanstvu. Posebno se osvrnuo na značaj i vrijednost zajedničke molitve.

- Danas kad dođemo kući odmah palimo televizore, kompjutore, odlazimo na Facebook. No, u svakodnevnoj strci sve je manje mjesta za zajedničku obiteljsku molitvu. U današnjem je društvu sve više i abortusa, svađa između dvaju supružnika te roditelja s djecom. Sad kad pođete svojim kućama nastojte biti bolji, poštujte jedni druge i slijedite Marijin put. Obitelji bi morali barem jednom dnevno zajednički moliti – poručio je vjernicima u Tuhlju apostolski nuncij Alesandro D'Ericco koji je nakon propovijedi koju je s mikrofonom u ruci držao obilazeći okupljene vjernike na kraju od vjernika dobio i gromoglasni pljesak.

Svetkovina u Tuhlju uz Dan župe i općine u poslijepodnevnim satima nastavlja se vatrogasnim i lovačkim veselicama uz poznate zagorske glazbene sastave, a u ponoć će, već po tradiciji, uslijediti i veliki ponoćni vatromet.

>> Talijanski volonteri i ove godine pomagali djeci u bolnici Gornja Bistra

Komentara 7

MA
macor
15:12 15.08.2014.

Jadnom sveceniku nije jasno da najmanje 60% vjernika koji su tu bili, nisu slusali sta zbori, vec su bili na Facebook-u.

RA
rakikaki
15:24 15.08.2014.

Vidim danas su pljuvaci po crkvi i vjernicima posebno aktivni. To smo i ocekivali. Mir s vama!

EV
evropljanin
16:43 15.08.2014.

barem ste upznali koliko ste vazni. kao ljetna gripa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije