Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOZIMO

Magdalena silno želi u školu, ali prvo mora ozdraviti

Za Magdalenu
Foto: Vladimir Grgurić
1/4
01.09.2014.
u 15:56

Mala Magdalena Milković (7) hrabro se bori sa tumorom živčanog sustava

Sedmogodišnja Magdalena Milković iz sela Breštanovci u Općini Crnac trebala je u sljedeći ponedjeljak po prvi puta sjesti u školsku klupu sa svojim vršnjacima, prvašićima u područnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Crncu. No u tome ju je omela teška bolest. Prije nešto više od mjesec dana, na rođendanu starije sestre, osjetila je prodoran bol u nozi zbog kojeg se nije mogla igrati sa drugom djecom. Pregled u Orahovici i hitni odlazak u Osijek otkrili su da mala Magdalena boluje od tumora živčanog sustava. U zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, Klaićevoj, odstranili su tumor koji se nalazio na kralježnici. Trenutno prima kemoterapije koje bi joj trebale pomoći kod drugog tumora, a koji se još uvijek nalazi u trbuhu.

Majka Dragana je nezaposlena, a otac Darko radi na željezničkoj stanici u Čačincima. Uz Magdalenu, s puno ljubavi nastoje još dvjema djevojčicama, od 5 i 9 godina te najmlađem djetetu, osmomjesečnom sinu, priuštiti normalan život. Teška dijagnoza šokirala ih je, ali i ohrabrila da se još grčevitije bore. Od sredine srpnja, otkako je Magdalena u bolnici, izmjenjuju se pored njenog bolesničkog kreveta. 

Njihova žrtva i strpljenje s kojim Magdalena podnosi bolest ganula je mještane koji su pokrenuli akcije pomoći. Udruga žena „Lipa“ iz Velikog Rastovca organizirala je humanitarnu izložbu predmeta oslikanih raznim tehnikama. Novac od prodaje košarica, skulptura od stakla i drugih ručno izrađenih proizvoda udruga je darovala obitelji. Uključili su se i vatrogasci velikog srca. DVD Veliki Rastovac organizirao je u nedjelju humanitarni koncert na kojem su nastupile grupe ''Otkazani Let'' i PMS te tamburaški sastav Stari Sokak. Ulaz za koncert bio je 20 kn, a po prvi put u povijesti tražila se ulaznica više, sretni su organizatori. Pomogao je i foto studio ''KP Foto'' - obiteljsko fotografiranje i fotografiranje dječjih portreta nudili su po simboličnoj cijeni od 10 kn i priložili ih ukupnim sredstvima za malu Magdalenu.

- Silno se radovala školi, što su knjige stigle, no sad će morati sačekati godinu dana. Kad je čula da su za nju organizirali koncert, htjela je osobno doći i zahvaliti svima. To je naša Magdalena – glasom punih emocija ispričao je Rade Milojica, Magdalenin djed. U ime obitelji zahvalio je svima koji su pomogli i koji će tek pomoći. I jedna kuna dobrodošla je, kao i molitve koje su Magdaleni potrebne, kaže. – Još ne osjeća lijevu nogu i ne može iz kreveta. Zbog tumora oštećen joj je živac, no liječnici se nadaju kako će se osjet vratiti. Tumor na području trbuha opasniji je, velik je oko pet kilograma, posljednje su vijesti koje znamo. Sigurni smo da Magdalenu čeka velika borba. No hrabra je ona, vedra i svi smo uz nju. Svi čekamo dan kada će se vratiti kući i opet nas nasmijavati – poručio je djed Rade. Svi koji žele pomoći hrabroj Magdaleni mogu to učiniti na broj žiro računa Darka Milkovića, HR- 4325000093100750562. Obitelj zahvaljuje svakom dobročinitelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije