Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAPINSKE TOPLICE

Lovac ustrijelio dva labradora stotinjak metara od kuća

LABRADORI
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/2
22.01.2014.
u 12:00

Protiv 49-godišnjaka je po odredbama Zakona o oružju podnesen optužni prijedlog zbog nedopuštenog korištenja oružja na javnim mjestima

Dva labradora, jedan bijeli, drugi crni, postali su žrtve 49-godišnjeg lovca Lovačkog društva Fazan iz Krapinskih Toplica Zorana P. On ih je prije nešto više od dva tjedna, na Sveta tri kralja, za vrijeme lova ustrijelio svojom lovačkom puškom u Čretu. Vlasnica bijelog labradora Mirjana Plahutar rekla nam je kako je policijskim očevidom nakon prijave, utvrđeno da su njezin pas i pas njezina susjeda ubijeni svega 98 metara od prvih obiteljskih kuća.

Pucano prema kućama

- Pitam se što je u stanju napraviti taj čovjek kad može tako hladno ubiti dva tako umiljata psa. Radi se o malom mjestu u kojem svatko poznaje svačije pse, a lovci umjesto da nam izraze žaljenje i da se ispričaju i dalje nastavljaju priču po svom kako su navodno psi naganjali srnu. Pa recite kako tako njegovani i uhranjeni psi kakvi su bili naši, mogu stići srnu. To su obične lovačke priče - rekla je M. Plahutar. Dodala je i kako je čeka napravljena na mjestu gdje nikako ne bi smjela biti.- Čeka je na točno 143 metra od prve kuće, a Zakonom je propisano da se ne smije pucati s udaljenosti manje od 300 metara od kuća. Pitam se kako su lovci tamo uopće mogli postaviti svoju čeku, zar to nitko ne kontrolira. Osim toga pucano je u smjeru kuća, pa su lovačka zrna mogla nekoga i ozlijediti - rekla je Mirjana Plahutar. Dodala je da, iako revoltirana postupcima lovaca, ne bi željela zbog svega sada stvarati i dodatne tenzije, jer dobro poznaje i lovca i njegovu obitelj.- Mi smo prijavom policiji svoje postigli i čovjek će zbog tog svog čina odgovarati. Ne želimo više nikakvu dodatnu medijsku halabuku - rekla je M. Plahutar.Predsjednik pak Lovačkog društva Fazan Ivica Halapir kaže kako je njihov lovac i lovočuvar koji je u vrijeme lova bio na čeki, ispravno postupio jer su psi ispred čeke naganjali srnu.

Prijava inspektoru

- I mi smo cijeli ovaj slučaj prijavili lovnom inspektoru, pa neka se sve istraži. Činjenica je da nam je u lovištu na ovom području u zadnjih nekoliko godina već stradalo 15-ak srna i srndaća. Neke od divljači su poklane, neke pak potjerane na cestu gdje su ih pregazili auti - rekao je Halapir te odbacio sve priče koje su se proširile selom da su psima navodno bile odsječene njuške te dodao da je to netko izmislio.U PU krapinsko - zagorskoj su rekli kako su protiv 49-godišnjaka, sukladno odredbama Zakona o oružju, podnijeli optužni prijedlog i oduzeli mu oružje i to zbog nedopuštenog korištenja na javnom mjestu

Ključne riječi

Komentara 7

NE
Nesi2
20:31 22.01.2014.

Bilo bi zanimljivo da novinar koji je napisao ovaj clanak istraži i zašto protiv počinitelja policija nije podnijela optužni prijedlog sukladno odredbama kaznenog zakona

YO
yocko
16:34 22.01.2014.

To nije nista u Križevcima su lovci ustrelili labuda između kuča,još je žalosnije što su to lovci bili policajci i to aktivni,sa bivšim svojim šefom i to ravnateljem mupa.

NE
Nesi2
20:24 22.01.2014.

Pitanje je zasto protiv pocinitelja nije podnesena kaznena prijava jer je sukladno clanku 205 kaznenog zakona ubijanje zivotinja kazneni djelo, sto znaci da je ubojstvo takve dvije prekrasne zivotinje u potpunosti zanemareno i podignut je optuzni prijedlog samo radi nedopustene upotrebe oružja. Sramota za policiju koja takvim ponasanjem izravno ignorira povrede kaznenog zakona i stiti monstrume poput ovog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije