Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Laburisti i SDP idući tjedan otvaraju pregovore o koaliciji

Gosek Kavgic
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
19.09.2014.
u 14:00

Ljuti protivnici mogli bi se na izborima za koprivničke mjesne odbore naći na istoj strani

Dogodio se do jučer nezamisliv obrat na koprivničkoj političkoj sceni - ljuti oporbenjaci iz Hrvatskih laburista pregovaraju s vladajućim SDP-om o koaliciji uoči izbora za mjesne odbore, koji bi se trebali održati do konca godine.

Žele unaprijediti...

- Otvoreni smo za suradnju sa svima. Oni su izrazili želju za razgovorima i pregovori se službeno otvaraju idući tjedan. Vidjet ćemo o čemu se radi, a konačnu odluku donijet će naš glavni odbor - potvrdio je to jučer Zoran Gošek, šef gradskog SDP-a.

Kuloari spominju da se SDP spreman dugoročnije vezati uz nove partnere te da laburistima nudi mjesto dogradonačelnika na idućim lokalnim izborima. U takvom razvoju situacije, navodno, Mišel Jakšić bio bi kandidat za prvog čovjeka grada, a laburist Darko Tetec za njegova zamjenika.

- To nije točno. Jasno odjeljujemo izbore za mjesne odbore od svih drugih koji slijede. Ne mogu biti prorok za tako daleku budućnost - opovrgnuo je ta nagađanja prvak koprivničkih laburista Siniša Kavgić.

Prema njegovim riječima, motiv za zasad još neformalne razgovore sa SDP-om jest to što žele unaprijediti rad mjesnih odbora.

Vjerodostojnost

Na pitanje hoće li koalicija sa SDP-om, kojeg su žestoko kritizirali, narušiti njihovu vjerodostojnost, odgovorio je: - U političkome životu biti vječito u oporbi nije dobra poruka ni našim članovima niti biračima. Moramo pokazati što želimo napraviti i to ostvariti.

Dometnuo je kako se ne odriču dosadašnjih kritika jer “većina onoga na što smo ukazivali pokazalo se točnim”.

- Mi smo stranka ljevice i ne sviđa nam se kakva je ljevica sada, želimo da se ona promijeni - ustvrdio je Kavgić.

Dok je laburistima, čini se, dodijalo biti u oporbi, SDP-u sigurno nije dosadilo vladati. Savez s dojučerašnjim protivnicima poprilično bi im olakšao zadržavanje na Zrinskome trgu broj 1.

Komentara 5

Avatar pretorijanac
pretorijanac
14:20 19.09.2014.

Ha,ha ha..... što će nam sada "prodavati" Siniša Bosanac i ekipa....maglu? Vjerodostojnost laburista? Ma dajte ....

Avatar Peterančan
Peterančan
11:59 22.09.2014.

Ma zamislite samo taj procvat Koprivnice - Tetec i Jak šic vode grad. Finska, Norveška i Švicarska šalju svoje gradonačelnike na školovanje, Amerikanci masovno uzimaju hrvatsko državljanstvo.

KA
kafka
22:00 24.09.2014.

A ja mislio da je to samo patka SDP-a, kao ono ... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije