Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Kreće revizija korisnika 341 gradskog stana koji su u najmu

hrašćica
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
27.01.2014.
u 11:45

Danas je raspisan i natječaj za dodjelu 28 socijalnih stanova površine od 33 do 72 četvornih metara u Hrašćici. Natječaj će biti otvoren do 28. veljače

- Nakon sedam godina Grad Varaždin opet raspisuje natječaj za dodjelu socijalnih stanova – najavio je u petak na konferenciji za novinare varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

Natječaj Javne ustanove Gradski stanovi, koji je od danas objavljen na službenim stranicama Grada Varaždina, a tijekom tjedna bit će i u jednom lokalnom tjedniku, odnosi se na 28 stanova površine od 33 do 72 četvornih metara u Hrašćici.

Do 28. veljače

Natječaj će biti otvoren do 28. veljače, a očekuje se da će zahtjevi biti riješeni u roku od mjesec dana od završetka natječaja. Stanari bi trebali useliti do kraja ožujka ili sredine travnja. Zaštićena najamnina iznosi 2,7 kuna po četvornom metru tako da korisnici socijalnih stanova od primjerice 50 kvadrata mjesečno za najamninu moraju izdvojiti 135 kuna.

- Zato je na najam takvih stanova izrazito veliki pritisak i na prošlom je natječaju za 28 stanova pristiglo više od 300 prijava - kazao je Habuš istaknuvši da je Grad zato mijenjao Pravilnik i kriterije za dodjelu stana.

- U starom je Pravilniku jedan od kriterija bila stručna sprema ili bračni status, što nije važno ukoliko imate samohranu majku koja treba socijalni stan - pojasnio je Habuš.

Ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, Vladimir Kukec najavio je i skoru reviziju 341 stana koji Grad ima u vlasništvu, ili ima pravo raspolaganja.

Promjena Pravilnika

- Prvenstveno se to odnosi na 90 tzv. socijalnih stanova u Hrašćici i 36 stanova u Harambašićevoj ulici, jer moguće je da korisnici više nemaju prava na socijalni stan prema novom Pravilniku ili ukoliko im je izmijenjen socijalni status - kazao je Kukec, dodavši kako je revizija korištenja gradskih stanova novim pravilnikom predviđena jednom godišnje.

U gradskim stanovima osim socijalnih slučajeva žive i zaštićeni najmoprimci sa stanarskim pravom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije