Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posjet Koprivnici

Kraljica i princ kušali kraljevsko pivo: Koliko ima alkohola?

Danska kraljica i princ Henrik
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/13
23.10.2014.
u 12:42

U pivovari kraljicu su radnici dočekali mašući zastavicama Danske

Danski kraljevski par, Margareta II. i princ Henrik, danas su bili u posjetu Koprivnici.

Najprije su posjetili gradsku upravu gdje ih je dočekala gradonačelnica Vesna Željeznjak sa suradnicima. Kraljica je popila kavicu, a potom je sa svojim suprugom uživala i u izložbi podravskih naivnih umjetnika koje je predstavio ravnatelj koprivničkog muzeja Marijan Špoljar.  Jedan od njih, Mijo Kovačić i osobno se predstavio njezinom veličanstvu.

Nakon toga kraljica je sa delegacijom otišla u Galeriju Koprivnica. Na središnjem Zrinskom trgu kraljicu je sa zanimanjem pratilo nekoliko stotina Koprivničanaca, od najmlađih do najstarijih. Svi su pokušali mobitelom uslikati danski kraljevski par.

Obišli pogone Carlsberga i Hartmanna

Razlog dolaska kraljevskog para u podravsku metropolu u biti je bio obilazak dviju danskih kompanija Carlsberg i Hartmann. U pivovari kraljicu su radnici dočekali mašući zastavicama Danske. Kraljica je obišla pogon, a poslije je a svojim princom kušala i pivu koja je napravljena samo za njih - kraljevski Pan.

Okus im se jako svidio, a princ je pitao i koliki je postotak alkohola. Koprivnički slikar Ivan Andrašić na dar im je dao i svoju fotografiju s elementima naivne umjetnosti, a koja prikazuje proces proizvodnje piva. Nakon toga, delegacija se uputila u Hartmann, tvornicu papirne ambalaže. Među ostalim kraljevski par je na dar dobio velika oslikana jaja od papira koja su napravila djeca iz Udruge slijepih pod vodstvom umjetnice Gordane Špoljar Andrašić. Kraljica i princ su se poklonima jako razveselili i od srca su zapljeskali. Nakon obilaska proizvodnog pogona kraljevska delegacija otišla je na ručak u Podravkin rekreacijski centar.

>>Danci o zdravlju i farmaciji, domaći političari o plinu i LNG terminalu

>>'Hrvatska je vrlo aktivna u borbi protiv djiabetesa'

Komentara 1

NO
Norway
13:49 23.10.2014.

Bravo Koprivnica! Od srca-srcu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije