Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kineski Nanjing

Koprivnička streljačica Ivana Babić peta na Olimpijadi mladih

Ivana Babić
Foto: SŠK Podravka
20.08.2014.
u 10:00

Čestitke stižu sa svih strana. Jako sam ponosna - kazala nam je jučer 18-godišnja Ivana, nekoliko sati nakon što je završilo natjecanje

Koprivničanka Ivana Babić (18), članica koprivničkog Streljačkog športskog kluba Podravka, osvojila je peto mjesto na 2. Olimpijskim igrama mladih koje se ovih dana održavaju u kineskom Nanjingu. Uspjeh karijere postigla je u disciplini zračna puška na deset metara, najjačoj i najkonkurentnijoj disciplini u streljaštvu. Među 20 najboljih svjetskih mladih streljačica Ivana je finale izborila kao osma u poretku, ali uspjela je popraviti plasman na radost hrvatske delegacije u Kini, trenera Renata Kovačića i sve u klubu, obitelj i prijatelje. Prvo mjesto osvojila je Sarah Hornung iz Švicarske, a Ivana je u poretku treća Europljanka.

- Čestitke stižu sa svih strana. Jako sam ponosna - kazala nam je Ivana jučer putem mobitela, nekoliko sati nakon što je završilo natjecanje.

- Ovo je za mene veliko iskustvo i daje mi nadu da ću jednog dana izboriti nastup i na velikoj Olimpijadi - dodala je ona.

Mladu Koprivničanku još očekuje nastup u mješovitom timu, ali još nije znala tko će joj biti partner.

- Dat ću sve od sebe, cilj mi je pucati na nivou - kazala je Ivana, koja će u Kini ostati sve do 31. kolovoza.

- Užasno je vruće, ali Kinezi su jako zanimljivi i ljubazni. Super su sve organizirali, stvarno sam oduševljena - završila je ona.

Njezin trener kaže da to nije samo Ivanin najveći uspjeh, nego i kluba.

- Ovaj rezultat dokaz je kvalitetnog rada u klubu i općenito rada s Ivanom, kao i njezinog velikog uloženog truda u ovaj sport. Nadamo se da ćemo nastaviti s uspješnim radom - istaknuo je zadovoljni trener Kovačić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije