Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA HIPOKRAT

Koliko će od 120 radnika Farmala završiti na burzi - još se ne zna

Farmal (1)
Marijan Susenj/PIXSELL
12.02.2013.
u 13:32

Brroj zaposlenika mora biti usklađen sa strateškim ciljevima te s objektivnim okolnostima poslovanja - poručili su iz Farmala.

Nakon što su u studenom prošle predsjednik uprava Farmala Dražen Dedi i još nekoliko “farmalovaca” uhićeni zbog sumnje da su liječnicima davali mito kako bi propisivali Farmalove lijekove, ta ludbreška tvrtka našla se u problemima.

Otežavajuće okolnosti

Iako su tada iz Farmala izrazili nadu da “ovaj događaj neće utjecati na njihovu daljnju suradnju sa klijentima te da će i dalje nastaviti s radom”, izgleda da je to bilo lakše reći nego provesti u djelo. Kako doznajemo, ovih se dana u Farmalu priča o smanjenju broja zaposlenih. Iako nam to u tvrtki nisu željeli potvrditi, nisu ni demantirali.

- Broj i struktura zaposlenika moraju biti usklađeni sa strateškim ciljevima tvrtke te s objektivnim okolnostima u kojima poslujemo - kratko su priopćili.

A “objektivne okolnosti” su otežavajuće. Najbolje to možda znaju terenski djelatnici, kojima je posao obilaziti liječničke ordinacije i nuditi Farmalove lijekove liječnicima koji su se i sami nakon akcije Hipokrat našli pod povećalom javnosti. Oko 120 radnika Farmala sada čeka poteze uprave, kojoj je na čelu Hans-Georg Feldmeier.

Ništa ne žele potvrditi

- U ovome trenutku još ne možemo potvrditi da će biti otpuštanja, a bude li to ipak neophodno, na taj ćemo se korak odlučiti teška srca – priopćili su iz Farmala.

U ludbreškoj tvrtki je trenutačno zaposleno 120 radnika. Zauzimaju tek mali dio “kolača” na farmaceutskom tržištu, a vrijeme će pokazati hoće li se uspjeti oporaviti ili će postati tek laki plijen “većim igračima”.

>>\'Kakvoća proizvoda i zdravlje pacijenata naši su primarni zadaci\'

Ključne riječi

Komentara 1

MR
mrzimnerad
10:37 13.02.2013.

Još kad je krenula akcija ''Hipokrat'' napisao sam da su na podli način udarili na najslabiju kariku, sitnog proizvođača, koji ima tržišni udio ispod 5%. Da se razumijemo, poludim pri bilo kakvom obliku korupcije, ali zašto nisu ''udarili'' po Plivi ili Krki? Sve malo pa vidim da netko od ''dilera'' spomenutih dolazi kod mojega doktora, i bez imalo srama, preko reda upada u ordinaciju. Ponekad se zadrži i po sat vremena, a pacijenti se gužvaju u čekaonici. Normalno, kod ulaza uvijek vrečica, sigurno unutra nije toaletni papir.Dakle, udarilo se selektivno po malome, koji proračun puni ''sitnom'' lovom i dakako, pokazalo da pravna država radi posao.Sramota. Dileri ostalih, velikih farmaceukih kuća i dalje rade posao, radeći opreznije, ali isto sa prljavim rabotama prodaju njihove lijekove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije