Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINCI NEZADOVOLJNI

‘Kad prek tih policajci ide kamion drma nam se hiža’

uspornici
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
25.07.2014.
u 11:00

Građani se žale kako nitko ne vidi uspornike pa niti ne usporava, a iz policije poručuju kako se radi o prometnim trakama koje ne moraju biti obilježene

- Kad prek tih “ležećih policajci” prolaze kamioni cijela nam se hiža drma i trese, a čini se i ko da budu i stakla na prozorima popucala – uznemireno nam je ispričala umirovljenica Katarina Kliček (72) koja živi na Trgu Ivana Perkovca u varaždinskom prigradskom naselju Biškupec, gdje su nedavno postavljeni novi uspornici, takozvani “ležeći policajci”.

Za zaštitu pješaka

- Niko uopće niti ne vidi te “ležeće policajce” pa niko niti ne uspori, a kaj je najčudnije postavili su ih tu gde imamo i semafor – ispričala nam je umirovljenica Katarina koja u kući uz glavnu cesti živi sa sedam godina starijim suprugom Mirkom.

- On je bolestan i ionak teško spava, a otkad su postavili ove “ležeće policajce” nije oka sklopil. Ta, to nam sve tutnji u kući po cijele dane i noći – ispričala nam je Katarina Kliček.Novi su uspornici bili tema i na nedavno održanom varaždinskom Gradskom vijeću.

I nezavisni vijećnik Robert Podolnjak pitao je varaždinskog gradonačelnik Gorana Habuša gradonačelnika zašto su u Biškupcu pored Treće osnovne škole postavljeni uspornici, iako na tom mjestu postoje i semafori, dok pored nekih drugih škola u gradu nema niti semafora niti uspornika.

Podolnjak je upozorio i kako su novi uspornici postavljeni na Trgu Ivana Perkovca, u Športskoj ulici i ulici Miroslava Krleže grubi i mogu izazvati oštećenja. U Gradu Varaždinu unatoč brojnim pritužbama vozača i stanara u novim uspornicima ne vide ništa sporno.

- Takozvane vibracijske trake postavljene su radi dodatne zaštite pješaka na inicijativu Upravnog odjela za komunalni sustav i urbanizam Grada Varaždina i u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom, a nakon praćenja prometa. Od sudionika u prometu očekuje se poštivanje prometnih pravila - poručili su iz Grada.

Na pitanje zbog čega uspornici nisu jasno označeni odgovor smo dobili iz varaždinske policije.

Nisu besplatni

- Navedena oprema za smirivanje prometa ne smatra se izbočinama na kolniku, već trakama, a nailazak na iste ne mora obilježavati prometnim znakovima - pojasnili su, no ipak kažu kako će pratiti učinke koje vibracijske trake imaju na sudionike u prometu i na okolinu.

- Po potrebi će se poduzeti odgovarajuće mjere kojima će se zadovoljiti zahtjevi sigurnosti cestovnog prometa i građana koji žive uz navedene prometnice - kažu u policiji.

Spomenimo i da je ugradnja uspornika koje vozači ne primjećuju, a koji će sudeći prema odgovoru iz policije možda biti i uklonjeni, Grad stajala gotovo 19.000 kuna s PDV-om. Ugovorni izvođač radova na postavljanju uspornika bio je Crtorad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije