Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivničko smeće

Jozinović popustio Komunalcu nakon poziva iz Zagreba

Jozinovic-Muller
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.09.2014.
u 10:00

Do intervencije je došlo nakon razgovora u srijedu kod ministra Mihaela Zmajlovića

Do iznenadna i neočekivana obrata u ratu za koprivničko odlagalište otpada Piškornicu došlo je nakon intervencije iz Zagreba, doznao je Večernji list iz dobro upućena izvora.

Kabinet

Nakon što je javno poduzeće Piškornica, koje vodi strateški projekt gradnje regionalnog deponija za četiri sjevernohrvatske županije, prošli tjedan zabranilo da se koprivničko smeće dovozi na lokaciju na kojoj bi se centar trebao graditi, u kabinetu ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića održan je u srijedu hitan sastanak.

Nega je, prema našim informacijama, zatražila koprivnička vlast, a na njemu je, uz ministra, bio dogradonačelnik Mišel Jakšić i šef Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, a u rješavanje koprivničkog problema sa smećem uključio se i varaždinski župan Predrag Štromar, koji kontrolira jedan udjel u tvrtki Piškornica.

Naš izvor kaže da je nakon prilično burnog razgovora konstatirano kako bi zbog svađe između poduzeća Piškornica i Grada Koprivnice u pitanje mogla doći realizacija strateškog projekta za koji Vlada očekuje više od 500 milijuna kuna od Europske unije.

‘Samoinicijativno’

U to doba kamioni s koprivničkim smećem već treći dan ne mogu na odlagalište, a pregovori između Grada Koprivnice i Piškornice d.o.o. prekinuti su bez izgleda da će se nastaviti.

U četvrtak, kako smo doznali, slijedi poziv nakon kojeg je došlo do obrata.

Telefon je zazvonio Mladenu Jozinoviću. direktoru Piškornice d.o.o. S druge strane linije bio je Müller. Kako je tekao razgovor, znaju njih dvojica.

Uglavnom, nakon njega Jozinović u petak obavještava javnost da Piškornica “samoinicijativno” te “svjesna svoje odgovornosti prema građanima i poduzetnicima” dopušta Komunalcu da smeće ponovno dovozi na Piškornicu, a potom najavljuje da u skorije vrijeme očekuje nastavak “konstruktivnog dogovora” kako bi se riješila otvorena pitanja.

Sastanak bi se, doznajemo, trebao održati ovaj tjedan, u kabinetu - ministra Zmajlovića.

Komentara 2

Avatar Peterančan
Peterančan
12:42 15.09.2014.

Opet partija određuje pravila, fućkaš logiku.

VE
vezana
13:18 15.09.2014.

Pa dobro za koga radi taj Jozinović, za Zagreb?!?! Sramota, pa koprivničari bi morali biti na prvom mjestu. Dobro da nije netko nazvao iz Rusije da digne cijelu županiju u zrak. Fučkaš konstruktivne dogovore i odgovore, crno na bijelo šta ste dogovorili sa zagrebom, doasta je rasprodaje nacionalnih interesa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije