Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči proslave Dana općine Bedekovčina

Ipak bez otvorenja dvorane, neće doći ni predsjednik Josipović

Brestovec
Foto: Silvija Videk
1/4
26.11.2014.
u 16:00

Cijeli plan srušili su nadzorni inspektori dvorane, a i iz Ureda predsjednika stigla je obavijest da zbog predizborne kampanje predsjednik nije u mogućnosti prisustvovati ovom slavlju

Isprva se Dan Općine Bedekovčina, koji se slavi kad i blagdan župe svete Barbare, 4. prosinca, namjeravao proslaviti skromno, no odjednom se pročulo da na Dan Općine dolazi predsjednik RH Ivo Josipović koji će tom prigodom i otvoriti novosagrađenu dvoranu uz školu Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom. No, cijeli plan srušili su nadzorni inspektori dvorane, a i jučer je iz Ureda predsjednika stigla obavijest da zbog predizborne kampanje predsjednik nije u mogućnosti prisustvovati ovom slavlju. Tako se proslava, koja je zbog predsjednikove zauzetosti 4. prosinca pomaknuta na 3. prosinac, jučer ponovno vraćena na 4. prosinac bez otvaranja dvorane i bez predsjednika.

Zbog činjenice da je s dvoranom u Brestovcu Orehovičkom bilo puno problema, provjerili smo je li doista završena nakon mnogih peripetija kod gradnje objekta za koji je građevinska dozvola dobivena još 2008. godine.

Propao tehnički pregled

- Dvorana nije prošla na tehničkom pregledu, odnosno on je prekinut. Naime, kako su dvoranu gradila čak četiri izvođača, prvi izvođač, Meteor grupa nije platila posao podizvođaču, pa podizvođač ne želi dati atest za krovnu konstrukciju bez čega se tehnički pregled nikako ne može napraviti - objasnio nam je ravnatelj škole Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, Zdenko Kobeščak.No, svojevrsna pat pozicija će se riješiti na način da će Općina Bedekovčina, koja s 40 posto sudjeluje u financiranju gradnje, kupiti potrebne ateste za krovište.

Niz nedostataka

Inače, ako se pita ravnatelja Kobeščaka, dvorana već sada ima puno nedostataka: na igralištu nije dobro napravljena odvodnja, posljednji izvođač nije mogao opremiti dvoranu pa je uskočila Općina, grijanje ne grije kako bi trebalo, vlaga probija kroz zidove, vodomjer je poplavljen...

- Mi smo po energetskoj učinkovitosti prva škola u Hrvatskoj i druga u Europi, a u dvorani sad imamo svjetiljke koje će trošiti više nego sve druge u školi - kaže ravnatelj Kobeščak. Otvorenje nove dvorane tako se do daljnjeg odgađa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije