Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči izbora

Hoće li se Koprivnici dogoditi Rijeka?

IzboriKC
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
29.10.2014.
u 14:00

SDP k sebi privukao i Hrvatske laburiste, a HDZ ide skupa s Hrastom, SU-om i HSP-om A. Starčević

Manje od mjesec dana uoči izbora za vijeća 18 koprivničkih mjesnih odbora, koji su raspisani za 23. studenoga, pripremaju se nove koalicije i politička se scena u gradu, jače nego ikada, grupira u dva sučeljena tabora.

Lijevi i desni blok

Onaj uvjetno rečeno lijevi, koji predvodi SDP, a uključuje njegove partnere sa zadnjih lokalnih izbora - HNS, HSU i HSLS - proširit će se Hrvatskim laburistima.

- Do kraja tjedna definirat ćemo potankosti u vezi sa zajedničkim nastupom u nekoliko mjesnih odbora - kazao je jučer Zoran Gošek, šef koprivničkog SDP-a.

Zapitan za očekivanja, kazao je kako vjeruje da se neće “ponoviti Rijeka i Kirževci”, u kojima je SDP loše prošao na izborima za vijeća mjesnih odbora. SDP u Koprivnici ima većinu u 17 od 18 odbora.

Gošek, koji je ujedno i šef Gradskog vijeća, rekao je kako svi odbori ne funkcioniraju baš onako kako bi trebali.

- Upravo zbog toga idemo na pomlađivanje kandidata - otkrio je on.

S druge strane, najjačoj oporbenoj struji u gradu, koaliciji HDZ-a i HSS-a, na izborima za vijeća mjesnih odbora najvjerojatnije će se priključiti Hrast, HSP A. Starčevića te Stranka umirovljenika.

- Načelan dogovor o suradnji postoji, a ovih dana on će se finalizirati - rekao je Ernest Forjan, šef gradskog HDZ-a.

Ta će stranka, čini se, prvi put uspjeti okupiti široku koaliciju stranaka pretežito desne političke orijentacije. Iskustvo je pokazalo da su se ti glasovi na lokalnim izborima dosad rasipali, što je, zahvaljujući D’Hondtovoj metodi, pogodovalo SDP-u.

- Ovi će izbori, očekujem, biti poruka građana o tome radi li se dobro u ovome gradu ili ne, a ujedno će biti i signal nama jesmo li dovoljno pametni i sposobni da budemo nositelji promjena - kazao je Forjan.

Bez Oraha

Na izbore za vijeća mjesnih odbora, usprkos očekivanjima, neće izaći Orah, novorastuća politička snaga, kojoj su neke ankete nedavno davale i 13-tak posto biračke podrške u gradu. Na prvim unutarstranačkim izborima nitko se nije kandidirao za šefa ogranka u “podravskoj metropoli”.

- Još nije trenutak, još nismo izgradili infrastrukturu - kazala je jučer Katarina Gaži-Pavelić, povjerenica Oraha za Koprivnicu.

Ključne riječi

Komentara 3

SB
Sinisa_Bosanac
16:48 29.10.2014.

SDP kupio sutnju laburista dajuci im najvjerojatnije dva nositelja lista te 10 u odborima gradskog vijeca. Obzirom da nisam zelio niti drzati lojtru niti biti smokvin list ovakvoj stetocinskoj vlasti u Koprivnici ja sam radije izisao iz stranke nego da sam i dalje ostao.

Avatar Peterančan
Peterančan
18:04 31.10.2014.

A znate kak funkcioniraju Mjesni odbori u gradu kojim vlada kokodak koalicija? 12 (DVANAEST) godina sam član Vijeća jednog Mjesnog odbora i održali smo 3 (TRI) sastanka.

DU
Deleted user
15:25 29.10.2014.

Hoće, ali ne samo u Kc. Šteta da još ne postoji alternativa npr. Orah.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije