Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKI PRORAČUN

‘Gradonačelnik 
je ko Deda Mraz, sve amandmane je prihvatio’

goran habuš
Marko Jurinec/PIXSELL
16.12.2014.
u 11:17


Habuš: Odgovorno tvrdim kako kupovine glasova vijećnika nije bilo

Varaždinski gradski vijećnici jučer su većinom glasova prihvatili proračun Grada Varaždina za 2015. godinu “težak” čak 332 milijuna kuna, što je 101 milijuna kuna više nego što je iznosio lanjski proračun.

Optimisti

- Od toga  je 95 milijuna kuna rashoda planirano za sanaciju bala u Brezju, no računamo na 45 milijuna kuna od Fonda za zaštitu okoliša, zatim na povrat osam milijuna kuna avansa uplaćenog T7 VIS-u te pet milijuna kuna kamata i 30 milijuna kuna je kredit. Da se to sve makne proračun bi bio na razini prošlogodišnjeg - kazao je Habuš, koji je priznao kako Fond u financijski plan za 2015. godinu nije stavio sanaciju varaždinskog otpada.
Habuš u tome ne vidi problem.

- Nemaju to u planu, jer nije potpisan ugovor. Da bi oni mogli to sebi staviti u financijski plan mora se stvoriti obaveza. Mi imamo odluku da je koncesija prihvaćena, ali još nemamo potpisan ugovor. Prema tome, niti mi još nismo stvorili pravnu obavezu, a temeljem te obaveze će Fond planirati sredstva - kazao je Habuš.

Insinuacije

Prihvaćanju proračuna prethodila su opravdavanja pojedinih vijećnika zato što su - glasovali za proračun.

- Nitko mi ništa nije nudio da glasam za ovaj proračun i nije mi drago da je G. Habuš gradonačelnik, ali neka ga smijene oni koji su ga izabrali, a mene neka nitko ne osuđuje zbog toga kako ću glasati - kazao je u ima laburista Božidar Kolarić.

Nezavisni Stjepan Cepanec, koji je također glasovao za proračun, primijetio je pak kako je neobično što je gradonačelnik prihvatio sve amandmane oporbe.

- Nikad nije bilo tak da je gradonačelnik ko Deda Mraz - kazao je Cepanec, kojeg je “zaboljelo” i što se vijećnici HRAST-a, na čiji je prijedlog sa 190.000 na 260.000 kuna povećan iznos za Varaždinski komorni orkestar, nisu pojavili na Gradskom vijeću i glasovali za takav proračun, već mora on. Na insinuacije o kupovini naklonosti vijećnika Habuš je kazao kako odgovorno tvrdi da kupovine glasova vijećnika nije bilo.

Komentara 2

JA
james49
11:53 16.12.2014.

A kao ukralo im novac kroz smanjenje poreza na dohodak! Tko tu koga laže?!

VE
vezana
09:38 17.12.2014.

Zakon o proračunu je isti i za Fond i za grad, dakle kako je grad mogao stvoriti obvezu, tj. prihode u proračunu, a Fond za isti "posao stoljeća-baliranje" nije, dakle netko nekoga laže. Da je barem Pisma namjere od stranene Fonda, nema ni toga, dakle grad ostaje bez sredstava Fonda, ovo je priča za Alana Forda, broj Jedan bi riješio sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije