Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajna obitelj Bezjak iz Donje Šemnice

Dva mjeseca klizište im prijeti kući, a nikako da dođu na red

Klizište
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/4
28.10.2014.
u 12:00

Gradonačelnik Krapine Gregurović: Broj klizišta se višestruko povećao te je za sanaciju svih njih potreban znatan novac koji Grad u ovom trenutku nema. Zbog toga je u pripremi rebalans proračuna, a dotad se klizišta rješavaju prema hitnosti

- Od 14. kolovoza ove godine mi dobro ne spavamo. Toga se dana naime kod naše kuće otvorilo klizište, a od tada se puno nije napravilo, bojimo se za krov nad glavom - požalila nam se obitelj Bezjak, bračni par Janko i Barbara te sin Mladen, iz Donje Šemnice, koji žive na kućnom broju 151. Klizište se aktiviralo na oranici iznad njihove kuće, a zahvatilo je i cestu koja ide uz kuću te se zemlja urušila u dvorište i došla do kuće. Pritom je oštetila i savinula plinsku cijev, koja sada viri iz zemlje i predstavlja opasnost.

Novca nema

- Gradonačelnik Gregurović stigao je kada se to desilo i rekao nam da će oni u Gradu poduzeti sve mjere, da mi ne trebamo ništa. Saznali smo da je 15. rujna napravljen elaborat za sanaciju, ali gdje je zapelo? Išli smo na Grad pitati jer dolazi zima, a ništa se ne poduzima. Rekli su nam da nema novca, dok na radiju svako malo slušamo da je Županija dala puno za klizišta, ogorčeni su Bezjakovi. Odvezli bi zemlju, kažu, već i sami, ali im je rečeno da ne smiju, budući da je plinska cijev tako izložena.

- Nije dosta da se bojimo da nam kuća ne otkliže pod teretom zemlje, nego imamo i potencijalnu bombu. Plinska cijev je savinuta, možda i pušta. Neka nam netko to sanira, mole Bezjakovi.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović objašnjava da se ove godine broj klizišta višestruko povećao te je za sanaciju svih njih potreban znatan novac koji Grad u ovom trenutku nema.

- Upravo zbog toga je u pripremi rebalans proračuna, kojim bi se povećao iznos za klizišta. Obratili smo se za pomoć i Županiji, te smo im proslijedili izvještaj o svim klizištima, koja se rješavaju prema stupnju hitnosti, a to su prvenstveno ona koja predstavljaju opasnost za stambene objekte te klizišta koja smo zakonom dužni sanirati kako bi se osiguralo sigurno odvijanje prometa - kaže Gregurović.

Metalac jučer na terenu

Dodaje da je, što se tiče plinske cijevi, Grad o tome odmah obavijestio Gradsku plinaru. Utvrđeno je da je to u nadležnosti Zagorskog metalca d.o.o. iz Zaboka, koji je obaviješten o potrebi hitne sanacije. U Zagorskom metalcu pak nam kažu kako su na teren izašli 1. rujna, i to na poziv Mladena Bezjaka, te je cijev sanirana. Međutim, cijev je još do jučer savinuta virila iz zemlje.

- Klizište je očito i dalje radilo te je opet cijev izašla van, međutim, nama to nitko nije ponovno javio, jer bismo sigurno izašli na teren - rekli su u Zagorskom metalcu, potvrdivši da je jučer opet izašla na teren ekipa, kako bi sanirala spornu cijev.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije